torstai 1. tammikuuta 2009

Uudenvuoden päivänä

päätimme käydä katsomassa National Museum and Art galleryssa taidenäyttelyn, jonka piti päättyä tänään. No, se oli päättynyt jo eilen, mutta ilman muuta sitä vielä pääsi katsomaan. Onneksi! En olisi halunnut missata tätä STOP AIDS - Keep the Promise -näyttelyä. Sen tarkoituksena on kuvataiteen keinoin 'edistää muutosta käyttäymisessä ja kuuluttaa viestiä POSITIIVISESTA elämäntavasta, joka edellyttää vastuuntuntemista ja sen kantamista'.

Tässä muutamia suosikkeja näyttelyvalikoimasta:


Uhuru Kgope: Untitled (Nimetön)


Mabedi Jaba: Tenderness (Hellyys)


Mokwaledi Gontshwanetse: Sure we can (Toki me voimme)
Velias Ndaba: Patio


Thomamiso Legowe: Bus
*

Toinenkin näyttely oli esillä: Spirit of Sound, joka esitteli musiikin merkitystä Botswanalaisille.


Museon ulkokäytäviä koristivat muun muassa nämä työt:

Taide- ja kulttuuripainotteisesti alkanut vuosi jatkui kulinaaristen nautintojen parissa Primi Piatti -ravintolassa. Herkullista oli! Poikanen heitteli marulat mielikuvitteellisille apinoille. Huomatkaa, että hän on malttanut luopua uimalaseistaan!

5 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Kiitos näyttelykierroksesta! Siellä mekin kävimme taidenäyttelyissä ja konserteissa ja ties missä riennoissa varsin usein. Johtuikohan siitä, että kun tarjontaa ei ollut kovin runsaasti, niin teki mieli osallistua edes siihen, mitä oli tarjolla? Niinpä tuntuukin siltä, että loppujen lopuksi harrastin kulttuuria laajemmin ja useammin siellä kuin täällä Suomessa.. Taso vaihteli, mutta yleensä kaikki piristi mieltä ja laajensi vastaanottokykyä :)

Merja kirjoitti...

Olihan siinä taidetta!

Mitä tykkäsitte Pilanesbergistä? Kävimme siellä joskus kymmenisen vuotta sitten kun miehen vanhemmat asuivat Johannesburgissa. Mieleen jäi leijonien karjunnat yöllä..

Anu kirjoitti...

Hyvältä näytti kierros. Kiitos!

Komppaan muuten Iiristä jälleen. Mullakin on tullut aina maailmalla käytyä enemmän kulttuuririennoissa kuin Suomessa. Tosin nyt tällä viikolla otin takaisin ja kävin katsomassa kummipoikani kanssa Car Men -oopperan. Se oli hyvä. Ja juuri sopiva tenaville. ;D

http://www.operafin.fi/produktiot.asp?polku=21;600;;1&tyyppi=1

Savu kirjoitti...

Iiris: Näin on, täällä on hauskoja rientoja! Kunhan ne löytää. Kiitos vaan vinkistä liittyä Maitisong-listalle. Pääsee mestoille kun liittyy listoille :)

Merja: Eikö?! Osa aika reipastakin. Pilanesberg on ihana puisto! Poikanen oli siellä nyt eka kertaa, ja kovasti oli hämmentynyt: missä ne norsut on, mennään nyt niitä kattomaan, missä ne apinat on...Taitaa nyt tajuta eron eläintarhan ja luonnonpuiston välillä! Pilanesberg on ainut paikka, jossa koskaan ollaan onnistuttu näkemään leopardi. Vaikka lukemattomia tunteja niitä ollaan kyttäilty moniaissa puistoissa. Siinä se sitten yhtäkkiä makaa, saaliineen puskassa, melkein portin pielessä. Hö. Tällä kertaa ei nähty kisuja, vaikka Pallero sitä oikein rukoili (!) takapenkillä. Leijonien karjahdukset ovat siis vielä haaveissa...

Anu: Oho, kuullostaa hienolta tuo ooppera! Täytyy klikata linkkiä.

Anu kirjoitti...

Oopperasta vielä. Sai hyvät arvostelut, kun luin tänään lehdestä. Hyvät arvostelut antoi myös kummipoika melkein-5v. Hän oli ekaa kertaa teatterissa - ja oopperassa. Ja tykkäsi. Mun mielestä se on tärkeintä. (Ja kummina on kiva harrastaa kulttuurikasvatusta. Isoveljensä, 17v, kanssa muistelimme, miten hänen ollessaan pienempi kävimme katsomassa teatterissa muumia.)

Ja arvaa muuten, mikä tuli meitä teatterin aulassa vastaan? Aivan oikea muumilaakson mörkö!