sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Voisin viettää juhlapäivää jälleen huomenna...

Itsenäisyyspäivä juhla onnistui yli odotusten! Vaikka lähtökohtaisesti katastrofin ainekset olivat ilmassa: ilmottautuneita oli 80 kutsutun 50 sijaan, pitopalvelu perui viime hetkellä, teltan pystyttäjät saapuivat klo 17 sovitun klo 10 sijaan, baarimikoiksi oli lähetetty 2 teinipoikaa, jotka eivät olleet koskaan avanneet viiinipulloa skumppapullosta puhumattakaan, lasit tulivat likaisina ja ne pestiin puolta tuntia ennen ensimmäisten vieraiden saapumista, ukkospilvet kerääntyivät juhlapaikan ylle ja salamointi alkoi alkupuheen aikana.


MUTTA! Nyt jos koskaan sanonta ’It’s Africa – otetaanpas rennosti’ piti paikkansa ja kutinsa! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, vieraita tuli passeli määrä ja he viihtyivät. Teltta nousi hyvällä hetkellä ja pojat oppivat aukomaan pullot ja kaatamaan oikean määrän viiniä puhtaisiin laseihin. Ukkonenkin meni ohi vain muutaman pisaran niskaamme heitettyään.

Illan ohjelma oli hyvää ja monipuolista! Ehtoisa isäntä, intialainen S oli järjestänyt paikalle mm. paikallisen koomikon, joka heitti hauskaa läppää paikalla olevista kansallisuuksista. Afrikka vs. Eurooppa tietovisassa tuli tasapeli. Skriinillä pyöri itsenäisyytemme vuosista kertova dokumentti. Kunniakonsuli piti hienon puheen. Kirkkokuoro lauloi ihanasti ja viritti niin itsenäisyyspäivän kuin joulunaluksen tunnelmaan. Siniristilippu valaistiin ja suomalaisista koottuna kuorona lauloimme Maamme laulun. Poikanen ehdotti siihen kohtaan Jänis istui maassa, mutta säästimme sen myöhemmäksi.
Paljon myöhemmäksi säästettiin myös Eino Leino, Jaakko Teppo ja Rauli Badding Somerjoki. Aamu valkeni Billy Ray Curysin takatukkaa ja pillifarkkuja ihmetellen. Älkää kysykö miksi.


***************

Poikasen sunnuntaiset synttärikekkerit onnistuivat nekin yli odotusten! Rakas palleromme nautti keskipisteenä olosta, ihanista lahjoista, laulusta ja herkuista. Oli ihana katsoa hänen iloaan!


Synttäreillä(kään) kukaan ei yrjönnyt , loukannut itseään tai riidellyt. Lapsia ja aikuisia oli yhteensä kuudesta maasta ja kolmesta maanosasta. Me naiset keskustelimme eri maiden myötäjäiskäytännöistä ja häätavoista (yksi vieras valmistautuu omiin häihinsä). Joulupukki vieraili ja jakoi mukeloille pikkujoululahjat. Porot odottivat kulman takana. Kaikki halukkaat saivat kasvomaalaukset, ja osa haluttomistakin sudittiin.
"Oli hyvät jullat", totesi jullakalu itse. Paljon Onnea Rakas!

6 kommenttia:

irkku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
irkku kirjoitti...

ONNEA ja ILOA tulevinakin päivinä! Teillä oli hienot juhlat, olispa päässyt mukaan. - Epäilen, että hakkasitte linnan juhlat mennen tullen! Kirkkokuorosta bongasin tuttuja kasvoja, - olivatkohan esiintymisasut kenties uusia..?
Mielenkiintoista oli lukea, että "..oppivat kaatamaan oikean määrän viiniä laseihin" Tarkoittaakohan tämä sitä, että ette saaneetkaan (kuten muistelen vanhoina hyvinä aikoina tapahtuneen jopa ihan oikeissa ravintoloissakin) piri pintaan täytettyjä viinilasillisia?? Viinin määrä riippui tietysti lasin koosta, ja se taas saattoi vaihdella samassa seurueessakin :)

Savu kirjoitti...

Hih, juuri näin, siis viinin ja lasien kohdalla! Laseja oli kolmea mallia, varmaan viittä eri kokoa. So not! Näytti maistuvan! Kuoron asut olivat ihanat, tosi sopivat juhlaan. Varmaan BW sävyihin sävytetyt, joten sopivat meillekin. He lauloivat mm Jesus o Montle, Maa on niin kaunis sävel. Oih!

Anonyymi kirjoitti...

Jänis istui maassa :-)) -toiveen kohdalla piti nauraa ääneen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, kun teillä on ollut kahdetkin upeat juhlat!
Niillä Pikkumiehen synttäreillä olisin totisesti halunnut olla paikalla, kasvot alkaa kaivata väriä...ja herraa on ikis.
Makee kuulla, miten siellä jossain itsenäisyyspäivää osataan viettää aika paljon rennommissa tunnelmissa kuin täällä. Saattaa olla, että lämpö pitää teidät siellä letkeempinä:)

-Kolmen koplan P

Anu kirjoitti...

Voi noita tunnelmia... :D