sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Neljäs adventti

Iltapäivällä viideltä tunnelmoitiin virtuaalikirkon kautta Oulun tuomiokirkon kauneimmissa joululauluissa. Minä bikinit päällä, tippa linssissä, Poikanen uimakellukkeet käsivarsilla tahdissa tanssien. Harmiksemme yhteys pätki vähän, joten tanssikin tuppasi hyytymään. Vedettiin sitten siunatuksi lopuksi omin voimin Kolme pientä elefanttia.

Iltaseitsemältä istuimme jo Open Baptist Church -kirkon Carrols in Candle Light -illassa. Ilta tummeni, tähti syttyi taivaalle ja tutut joululaulut, nyt englanniksi, alkoivat. Kuvista saattaa saada sen käsityksen, että kyseessä oli suurikin tapahtuma, mutta oikein mukavaa ja intiimiä oli. Oli mukava virittäytyä joulun tunnelmaan niin kotimaan kuin paikalliseen tyyliin!
Varpusta emme varmaan tapaa jouluaamuna, mutta näinä aamuina meitä on ilahduttanut pihassa pesivä Bruchell's Coucal, käensukuinen kömpelys. Sitä on hupaisa seurata. Se liikkuu pääasiassa juoksemalla, en ole kertaakaan nähnyt sitä nousevan siivilleen. Se kiipeää pitkin oksistoa ja hyppii aidalle, noukkii matoja puskassa piilottelevalle pienokaiselleen ja syöksyy sitten juoksujalkaa sitä ruokkimaan. Hassu tapaus! Kiitos tunnistusavusta Iiris! Olen iloinen, että coucal viihtyy pihassamme, sillä se on kuulemma "secretive" luonteeltaan. Pojat saivat rugbypallon heittely kiellon, kunnes coucalin poikanen nousee siivilleen. Tai juoksee pois.

2 kommenttia:

_hoya_ kirjoitti...

Hei!
Hyvää joulua, jos emme "tapaa" sitä ennen! Ja tipulle terveisiä! Ei ole täälläkään varpusia näkynyt (itse asiassa ihmettelen sitä. kun olin pieni niitä oli joka paikassa...), mutta tintit kävivät aamupalalla.

Savu kirjoitti...

Hei _hoya_: Hyvää joulua teillekin!!!