perjantai 26. joulukuuta 2008

Jos ei jouluna ole lunta voiko joulupukki tullakaan?

Kovasti uskottiin, että voi tulla ja odotus palkittiinkin! Oli nimittäin kuultu huhuja, että Torniosta lähtiissään Joulupukki oli aikonut suunnata tänne etelään. Oli lähenyt liikenteeseen siinä neljän huitteilla. Me ihastelimme kauniin väristä auringonlaskua ja tähyilimme taivaalle, josko pukin reki siellä vilahtaisi.Ilta pimeni ja ehdittiin jo sisälle. Eipä aikaakaan, kun porttikello soi! JOULUPUKKI! Saapui juuri, kun iskä oli mennyt pihvinsulattelu lenkille, voi sentään! Joulupukkiin suhtauduttiin hänen ansaitsemalla kunnioituksella. Etäisyyttä pidettiin ja kättelystä pidättäydyttiin. Äiti joutui laulamaan laulunkin. Poikanen yhtyi säkeistöön vasta kohdassa "annamme vain sulle selkään"...Joulupukki oli onneksi huumorimiehiä, joten eipä tästä hämmentynyt vaan lahjat jakoi runsahat - kiitos kotimaan tontuillekin!!! - ja jatkoi sitten matkaa.Iskä sai yksityiskohtaisen selostuksen pukin käynnistä, kun palasi lottoja viemästä/lenkiltä/poroja pitelemästä. Illalla soitettiin vielä mummulle ja enon perheeseen. Joulumieli oli sydämissä kaikilla.

Kuumaa joulupäivää vietettiin Moshupassa, kylässä noin 60 kilometrin päässä Gabronesta. Siellä saimme juuri teurastettua vuohta, Poikanen ajatti kanoja ja tarttui lippiksestä kiinni Akaasian piikkiin. Lapsia oli paljon, joten leikkikavereita riitti.Joulupäivänä ja tänään tapanin aamuna meitä on ilahduttanut coucal! Se hiiviskelee puskissa ja on todella hyvin salamyhkäinen. Tänä aamuna se uskaltautui portaillekin. Kuvassa se viilettää aidanviertä pitkin, pakon paprazzia (jolla ei ollut aikaa hakea pidempää putkea).

Nyt starttaamme tapaninajelulle Ramotswaan tuttujen tykö!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerkeävä joulupukki, kun ehti Tervosta pohjois-savosta sinne teillekin. Mitä lie sarvijauhetta rekitankkiin laittanut vai oliko enkelien antamat koordinaatit tähtikartassa apuna?
Meille tuo punanuttu toi paksun sukuselvityksen, joka ulottunee 1700-luvun loppupuolelle. Kohdaltamme kuitenkin oli puutteellisia tietoja, koska ei selvittäjä-parka voinut tietää sukupuun juurien kaivautuneen sydämistämme sinne EA:han asti...

Sodankylästäkin on jouluvaari kaapannut mahtavan joululahjan sinne teillepäin, josta tämän päivän Helsingin Sanomissa kerrottiin: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Raudanjoelta+loppuivat+lapset+%E2%80%93+kyl%C3%A4l%C3%A4iset+tukevat+nyt+k%C3%B6yhien+koulunk%C3%A4ynti%C3%A4+Afrikassa/1135242321386

Lämmin joulumieli jatkukoon
terkuin Suvi ja Jouni Tuusulasta (kotona jo järjestelemässä alakaappeja lapsiystävällisemmiksi)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se joulupukki on ihmeellinen ku kerkiää joka paikkaa....
Yhteinen ystävämme piipahti (piti olla puol tuntia) lähti puoli kahden aikaa yöllä jatkamaan matkaa poj´hjoiseen...) Olitte myös mukana yhteisessä hetkessämme.

Joulunrauha saakoon vielä jatkua

irkku kirjoitti...

Teilläpä oli hieno joulu, kun saitte pukkia lautasellekin. Toivottavasti maistui... pakko sanoa, että se ei ole ihan mun lemppariruokaa. Mutta sitäkin syö - ja kun on taitava kokki, se on jopa hyvää. Täällä meillä joulu on mennyt possua & ankkaa & lisukkeita syödessä, lukiessa ja pelejä pelatessa. Tänään oli tarkoitus imuroida, mutta kukaan ei päässyt ajatusta pitemmälle joten jäi tekemättä. Mutta mitä väliä, mukavaa on muutenkin :) Kurkku on karhea, ihan kuin jouluflunssaa pukkaisi. Lisää glogiä naamaan, jospa se siitä..

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa, jos tarkkoina ollaan, kello oli yöllä kaksi, kun nostin viimein kytkintä... :D

Mutta ilta oli erinomainen, tee hyvää ja seura vielä parempaa. Ja keskustelut virkistivät enemmän kuin moni muu asia viime aikoina. Nyt jaksaa taas.

Siu ja viikonlopun, vuodenkin jatkoja!

violet kirjoitti...

Meidän pukki olikin tullut poroineen kattoterassille! (miehellä piti kiirettä kun piti ensin mennä katolla pitämään kolinaa ja sitten liittyä "mikäs ihmeen ääni se oli" -kuoroon olohuoneessa....)