maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäisenä

Pikkuinen on sairastanut oikein olan takaa. Kova kuume, röhä ja kiukku, oksentelua yskimisestä, lääkkeiden kanssa saikkia, ruuasta ja juomasta kieltäytymistä (> pakkosyöttöä & juottoa ruiskulla). Viime yö meni ilman kuumelääkettä ja näyttää siltä, että taudin selkä alkaa taittumaan, ihanaa!

Saikku on saanut Pikkuisen oman tahdon pintaan entistä voimallisemin. Hän on tämän koettelemuksensa aikana oppinut pienen, mutta tärkeän sanan, eikä arkaile sitä käyttää.

-Otatkoo maitoa?
-Eeeeei (tiukkaa päänpuistelua)
- Otatko lääkettä?
-Eeeeeeeei! (tiukkaa päänpuistelua)
-Meetkö nukkumaan?-Eeeeeei (tiukkaa päänpuistelua)
-No jos jäisit sitten valvomaan?
-Eeeeeeeeiiiii (tiukkaa päänpuistelua)

Meillä on ollut hauskaakin näiden keskustelujen kanssa as you can see...Hän näyttää erittäin päättäväiseltä ja huvittavalta päänpuistatuksissaan. Oletan, että hymyni on hyytyvä vielä monet kerrat tämän pikkumuorin EI:n edessä...

Hauskaa oli eilen myös, kun Pikkuisen saksalaiset Afrikan kummit Sambiasta tulivat käymään. Yhdessä syötiin pääsiäisateria (Paitsi Neiti Eeeeeeeei). Heidän suloistakin suloisempi tyttönsä ja meidän Poikanen (molemmat täältä päin palloa) kalusivat lampaanlkyljyksiä niin, että meitä kumpiakain euro-vanhempia huvitti. Eipä jäänyt kuin kiiltävät luut jäljelle. Ruuan jälkeen mukulat lähtivät safarille taskulamppujen kanssa, leikkivät mielikuvitus-kissan kanssa, poimivat akaasiasta tomaatteja ja tekivät pedin pation puusohvalle.


Tänään haettiin poikasen kanssa lisää lammasta, heitin ne valkosipuliöljy-oliivi-sitruuna-chili marinadiin. Sataa sataa ropisee. Siitä huolimatta lyödään lampaat kohta grilliin. Poikanen ja kuumetta nosteleva Ukko-kulta lähtivät jo hakemaan hiiliä.

2 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Meidän neiti (silloin 1v6kk) aloitti kieliopintonsa Britanniassa kansainvälisessä seurassa: Sanavarastoon tarttuivat heti no, nej, nicht ja muutama muu kieltosana varmistamaan sen, että pöljempikin aikuinen tajusi, mitä neiti EI halunnut. Niitä aikoja muistellen toivottelen ihastuttavaa uhmaikää teille :)

KatjaK/Ekaterina kirjoitti...

Sama muuten meidän neiti, joka syntyi Norjassa oppi kyllä kieltosanan ennenkuin oppi kävelemään. Venäjällä tuli Njet oikealla painolla ja täällä kotomaassa ruotsin nää-ä myöskin hienosti vinguttaen. Pitkälle kait silläkin pötkii ;) varsinkin, jos isona osaa sanoa ei kaikille houkutuksille ;)