torstai 28. tammikuuta 2010

Muumimamma kertoo päivän kulusta

Voi, eilen Poikasella oli huono iltapäivä! Hänellä oli päällä Iso Harmi noin kello 12.30stä tuonne 15.00 saakka, sillä hän tiesi kaapissa olevan suklaamuffinsseja! Harmittaahan, se jos niitä ei saa! Hän sai yhden välipalaksi kuten oli sovittu, klo 15. Voi sitä iloa!

Kello 15.20 päästin ulos portista puutarhurin ja kotiapulaisen. Voi ette usko, kuinka voimallinen tuoksu leijui koko talossa, kun tulin sisään! Poikasella oli mennyt rikki mätä kananmuna! Voi sentään! Olipas kutkuttava sattuma, että tämä tapahtui juuri kun siivooja lähti. Pääsin itse pitkästä aikaa siivoamaan, oikein kunnolla. Kylläpä se jäi mieleen, tuoksu tietysti päällimmäisenä! Eikä näkykään kauas kakkoseksi jää, niin kovin mielenkiintoista oli tarkkailla mustanvihertävää mönjää! miten sitä riittikin, Ihan tavallisen kokoisesta munasta.

- Kuvan sammakonkutu tai mikä-lie-lima ei liity juttuun -

Ja miten nopeasti ja miten SUURIA kärpäsiä oli ennättänyt paikalle! Kyllä luonto sitten on ihmeellinen! Kärpäsherroilla ja -rouvilla oli juhlat! Kuitenkin pyysin lupaa saada siirtää ulos liinan ja pyyhkeen (jonka alle Poikanen oli piilottanut suurimman sotkun, vaan ei kaikkea, ei!), laitoin pyykkikoneen laulamaan ja myös sain kätevästi pestyä uudenkarhean piknikrepun, jonka pohjan munarosvo myös oli sutannut, voih sentään. Mikä onni, että muna meni rikki nyt, eikä esimerkiksi lettutaikinaan. Kyllä sitten olisi harmittanut! Mätä muna muuten tarrautuu nopeasti ja sangen pitävästi rakusavikulhoon, eritoten niihin rakosiin. Voi siinäpä sainkin hyvän lihastreenin, sorminäppäryys siinä vahvistui.

Juuri umpeen mennyt iso haava kyynärpäässä sai lisää happea, kun törmäsin sillä hellaan! Näet luutusin vielä kaapin ovista munaroiskeet. Verikin lensi, mikä värikäs yhdistelmä! Ja parasta: sain heti käyttöön uudet laastarit, ne olivatkin aivan käden ulottuvilla! Eipä mätäkuu pääse ainakaan kyynärpäätäni yllättämään.

Meinasi aivan tulla kiirus uimakouluun! Vaan starttia ennen piipahdin vielä vessassa ja huomioin, että Poikanen oli ehtinyt käydä pyyhkimässä kädet pyyhkeeseen, mustanvihreät jäljet siinä olivat! Voi toista, aivan oikein oli toiminut: ensin keittiön pellavaliinaan, sitten keittiöpyyhkeeseen, sitten vessan pyyhkeeseen. Mutta kun kuivassa maassa asutaan, hän oli huomaavaisesti jättänyt veden pesuhommista väliin. Voi sentään meidän poikaa, ajattelee aina luontoa ennen itseään! Ja kyllä kuulkaa pienet, vastaleikatutkin kynnenaluset keräävät paljon tähmää alleen. Yhdessä pesimme käsiä, niin hellä hetki!

-Kuvan sammakko ei liity juttuun -

Ja sitten lähdimme menemään kohti uimakoulua. Uimakoulu meni niiiiiin hienosti, Poikanen sukelteli melkein koko ajan, edistystä oli tapahtunut huimasti lyhyessä ajassa!

Uimakoulun jälkeen riensimme kauppaan. Poikanen sormeili siellä leluja, ja miten sattuikaan, että joku maanantaikappale osui häneen käsiinsä ja hajosi. No se oli varmaan tarkoitettu! Mikä onni ettei se hajonnut esimerkiksi jonkun synttärisankarin lahjapöydässä, heti kättelyssä. Kuvitelkaa sankarin ilmettä, rikkinäinen lelu lahjana!

Kaupasta kiiruhdimme puhelinliikkeeseen lataamaan lisää puheaikaa tarjouksen piikkiin. Poikasta kiehtoi uusi puhelinmalli, se oli näytteillä. Kyllä kuulkaa on hyvä tietää, että täkäläisissä erikoisliikkeissä on kunnon hälytysjärjestelmät, turvassa voimme shoppailla! Hälyttimet tuossa mainitussa kaupassa alkavat huutaa ja lujaa, jos vaikkapa sitä uutta puhelinta voimalla kiskoo jalustastaan. Ja minulla ON voimakas poika! Voi olen ylpeä.

-Kuvan Poikanen liittyy juttuun kaikin tavoin-

Ymmärrettävästi kaupan tytöillä unohtui siinä tuoksinassa ladata minulle ne 200 pulan puheajat, mutta eipä mitään, sain mahdollisuuden rupatella heidän kanssaan uudelleen myöhemmin, kun soitin puheajan perään. Kivoja tyttäriä! Muistivat meidät HETI!

Kotona laitoin lisää pyykkiä koneeseen, mukavaa iltapuuhaa! Kuulkaa kyllä se munanhaju on tiukassa noissa tekstiileissä, aivan kiintoisaa. Sain koneen pyörimään ja avasin limsapulloa, ja hupsista, tulipas kuin tilauksesta raikas ja makea suihku ylleni. Paahdin, kahvinkeitin ja jatkoroikan reiät saivat osansa. Muurahaiset tykkää, juhlaa heillekin kun kerta kärpäsilläkin oli!

-Kuvan Pikkuinen liittyy juttuun aidosti ihmettelevänä kannustajana: "O-OU!"-

Eipä tarvinnut odotellakaan kuin punainen sekunti, nimittäin hetkeä myöhemmin pesukone pukkasi vedet lattialle, jälleen kuin tilauksesta! Voi, säästyin luutuusämpärin kanssa heilumiselta, kun kätevästi saatoin siivota tällä vedellä, jonka Universumi minulle järjesti. Ei kuulkaa jäänyt tahman tahmaa. Pikkuinenkin siihen tuli laattalattialle liukastelemaan töppöjaloillaan, viuuh viuuh! Lujaa tekoa nuo lasten päät.

Vasemmalla kädellä olin tähän mennessä laitellut ruokaa tulelle. Juuri kun kutsuin perhettä pöytään, naps vaan! Sähköt pois, pitkästä aikaa. Jo olikin aika perheen viettää yhteistä kynttiläillallista, ilman mitään kiireitä.


Ymmärrätte varmaan, että kokonainen pussi Woolliksen uusia belgialaisia suklaatryffeleitä katosi Muumimamman suuhun tämän kaiken jälkeen. Huuli olikin jo sopivasti laskenut iltapäiväisen ampiaisen piston jälkeen ja tunto palannut, kyllä suklaa maistui!

Ps. Muumimamma iloitsee ilman ironian häivääkään arpajaisten suosiosta! Terkkuja erityisesti kaikille niille lukijoille, jotka eka kertaa kommentoitte, kiva kuulla teistä! Ja tietty vanhoista kommentaattoreista myös : )

18 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Ounou, mikä päivä. Varsinainen lumipalloilmiö :)

Kärpäskohta kolahti kun meille jostain eilen liiteli kaksi ihan mefajättikärpäsherraa. En ole tainnut koskaan niin isoja nähdäkään.

Ella Doukia kirjoitti...

Kiitos makeista nauruista! :-) Ei, ei todellakaan vahingonilosta, vaan miten loistavasti osasit Murpyn Laki-päivän kuvailla positiivisin ajatuksin höstettynä. Hervottoman ihanaa! Toivon sydämestäni sinulle ja koko perheelle vähemmän tapahtumarikasta päivää. Eiköhän tuossa ollut jo mooonen päivän edestä, toivottavasti peräti viikkojen, mutta se voi varmaan olla jo liiallista toiveajattelua, kun talossa on kaksi veikeää nappisilmää. ;-)
Iloisin terkuin,
Alina

violet kirjoitti...

Mää olisin romuna jo kymmenesosastakin noista tapahtumista!

Miikkis kirjoitti...

Siis mitä, tämä kaikki yhden päivän aikana?!? Kylläpä on mamman huumorintajua koeteltu, niin paljon ladattu laatuviihdettä..:) Muumimaista mielenrauhaa sähäköiden hattivattien varalle!

Anu kirjoitti...

Oi ei... juu huumorintajua on varmasti koeteltu, mutta kiitos kun tarjosit päivän naurut! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, kylläpä hörähtelin iloisesti kun luin tuota. Nyt taas jaksan uudella innolla jatkaa töiden parissa muutaman tunnin, kiitos kaima :-)

-Satu Oulusta

Anu kirjoitti...

Ounou... Miten se sitten sattuu ja tapahtuukin aina samalla kertaa, kun sille päälle ryhtyy... Voimahalaus!

ColibriDreams kirjoitti...

Huhhuh! Kuulostaa siltä, että suklaat tulivat todella tarpeeseen! Toivotaan, että Muumimamma saa lepuutella hemrojaan seuraavat päivät...

Eeva kirjoitti...

Olisko ollut sellainen päivä, jollaista ei toista samanlaista jaksa peräkkäin?

Ironiaa, mitä se on? :D
Mainiosti kirjoitettu, aivan ihanasti!

Mimi kirjoitti...

Niin hyvin olit taas kirjoittanut teidan paivasta, etta kylla nauratti! :) Tsemppia uuteen paivaan!

Anonyymi kirjoitti...

Nauroin niin, että vedet lensi silmistä! Olisin valmis maksamaan paljon, että oisin saanut nähdä sinut ja mussut tuon kaiken keskellä. Sieluni silmät nimittäin näkivät jotain ihan muuta kuin Muumimamman - jopa joitain tapahtumia, joista Muumimamma EI kuvauksessaan kertonut.
Halituksin
-P

Pälvi kirjoitti...

oivoivoi...! :) Uskomattoman positiivisesti suhtautuu asioihin hän - vai olisiko kenties hiven sarkasmia havaittavissa siellä täällä kertomuksessa ;)
Haleja sinne, ja vähemmän mätiä munia jatkossa poikasen käsittelyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Heheheheheeeee... varsinkin nuo kuvat välillä teki poikaa... sai ajatukset vähän toisaalle välillä tai pystyi vähän nielemään edellisiä, kun tuijotteli mukavia sammakon liimakuvia :) pikkuista unohtamatta tai itse sankaria. Heh... kyllä tuo tapaoppiminenkin on hyvin voimakasta luonteen koulimista, jollei meinaan geeneissään sitä piirrettä vielä omannut. Rauhallista päivää! Maajussitar

Pulina kirjoitti...

Oi joi, onneksi vain Poikasella oli huono iltapäivä.. eikä esimerkiksi äidillä.

* * *

Joskus sitä vaan ei saa tapahtumien tulvaa pysäytettyä vaan on vain seurattava vierestä mikä kaikki rytisee ennen kuin maailmankaikkeus taas rauhoittuu..

Kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Hei. Loysin vasta blogisi ja vaikuttaa erittain mielenkiintoiselle. Pistaydympa jatkossakin taalla!

irkku kirjoitti...

Mahdollisimman tylsää ja tapahtumaköyhää viikonloppua teille..

Tuazophia kirjoitti...

Ohhoh, olipa elämää yhdelle päivälle. :o

On muuten rasittavaa, kun lapset aina menevät räpeltämään kaikkia tavaroita (toki erityisesti leluja) kaupassa ja sitten hajottavat ne. Olen eräänkin kerran sitten ostellut niitä rikkinäisiä tavaroita pohtien lapsi-kauppa-pakkopaita -yhdistelmää...

Wanha kirjoitti...

Sori, mutta hekottelin kyllä ihan täysillä kun tätä luin :)