torstai 14. tammikuuta 2010

Matka ja miten se tehtiin


Starttasimme reissunpäälle uuden vuoden aaton aattona, ja koska matkustamme kahden muksun kanssa, päätimme mennä kahden pysähdyksen taktiikalla kohti Windhoekia. Ajokeli oli hyvä ja pilvinen siihen asti, kunnes alkoi tuulla ja ukkostaa oikein kunnolla...Onneksi matka ei ollut pitkä, nelisen sataa kilometriä.



Ensimmäinen yö vietettiin Kangissa, joka on paras stoppi Kalahari Highwayn varrella, jos tarvitsee majoitusta. Yövyimme urakoitsijan paon vuoksi keskenjääneessä Kang Lodgessa, jossa harmi kyllä ei ollut sähköjä tuona yönä...Maittava illallinen kuitenkin järjestyi. Kana oli erinomaista ja kastike, gravy aivan ihanaa, kotitekoisen makuista. Kävimme iltakävelyllä motarin varressa, kuu kumotti pilvien välistä.








Matkalla tosiaan ukkosti kovasti, mutta perille päästyämme ilma oli raskas ja kuuma, sadekaan ei tuonut viilennystä. Mutta se toi miljoonat hyttyset, joita vastaan taisteltiin koko yö, tuloksetta. Ininä oli lappilaisiinkin korviin aivan uskomaton, samoin kuppauksen määrä. Voitte uskoa, että aamupalan jälkeen olimme unettomasta yöstä huolimatta varsin valmiit jatkamaan matkaa. Majapaikassa ei siis oikeasti ole mitään vikaa, se on siisti ja hyväkuntoinen, joten sitä voi hyvin suositella jos tarvitsee majapaikkaa tuolla suunnalla. Omat hyttysmyrkyt mukaan...





Kalaharin ylitys ei ole niin eksoottista, kuin voisi kuvitella, sillä maisemina on puskaa, puskaa ja puskaa. Nyt kun sateita oli saatu, pensaat ja puut olivat vihreinä, ja kukat kukkivat, kaunista! Paljon eläimiä on tiellä, etenkin nyt, kun satoi. Aasit, hevoset ja lehmät tulivat juomaan uriin kertynyttä vettä.







Charleshillissä tankkasimme ja kuvasimme ilmeisesti viimeisellä matkallaan olevan pässin.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Viimeisessä kuvassa vietiin pässiä narussa. ;)

Kiva kuulla teistä! Ilo, että olette taas viestimien ääressä.

Paljon terveisiä täältä pakkasten keskeltä, niitä on pidellyt enempi ja vähempi.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava lukea jännittävää tai sanottaisko eksoottista matkakertomusta. Täällä tosiaan pakkastaa, mahtava talvi! Terkkuja, maajussitar

irkku kirjoitti...

Niin tuttuja maisemia, että ihan sydämestä ottaa... Ihanaa kun satoi! (vaikka ne hyttyset ei kyllä olleet ihania.)