tiistai 19. tammikuuta 2010

Swakopjoen suussa

eli Swakopmundissa, vietimme seuraavat 4 päivää. Swakop on on Namibian ykkösrantakohde. Umpisaksalainen pikkukaupunki aavikon laidalla. Paljon ravintoloita, kahviloita (joista saa ihastuttvia saksalaisia leivonnaisia doch!), rantaa, ostosmahdollisuuksia, mm loistavia kirjakauppoja ja laadukkaisiin matkamuistoihin erikoistuneita liikkeitä. Palmuja, pikkuhotelleja, lomaosakkeita, rantaa ja huvittelulaitteita. erittäin helppo kohde lasten kanssa, sillä autoa ei kaupungissa tarvitse, kaikki on kävelymatkan päässä. rannalla riittää puuhaa ja raitis meri-ilma takaa sen, ettei nukkumattia tarvitse illan tullen pitkään houkutella!


Onnellinen turisti mukuloineen.

Minkä mä ottasin seuraavaks...hmmm...

Swakopissa yövyimme entuudestaan tutussa, loistavalla paikalla sijaitsevassa Hotel Pension Rapmundissa. Sen naapurissa sijaitsee kuuluisa kahvila Anton, josta saa parhaat paakkelssit.


Kuten vaatetuksesta huomaatte, kelit olivat suht viileät, ihanat. Päivisin noin 27 astetta, maksimissaan, illalla ihana raikas viileys. Oi me nautittiin!!!

Herkullisista aterioista nautimme myös...Lounaaksi syötiin joka päivä Fish Delin ihanaa sushia! Ja illalla sitten tukevammin...muun muassa kuuluisan Brauhaus-ravintolan riistapihvi annos, pippurikastikkeella ja grillatulla banskulla, vakioannokseni siellä :) Edellisellä kerralla riista oli seepraa nyt elandia. Muistattehan Hurrikaanin! Maistui erinomaisen herkulliselta. Ja annos oli iso, tuosta olisi syönyt kaksi, ja söikin.


Swakopissa ollessaan voi tulla vähän outo olo: ollaanko tässä Afrikassa lainkaan? Valkoiset ihmiset ovat enemmistönä ravintoloissa ja kahviloissa, myös palvelupuolella on heitä paljon. Saksan kielellä pärjää loistavasti, kuten tietysti koko Namibiassa. Palvelu on yleensä saksalaisen täsmällistä ja hmmm...pedanttia. Eli ei todellakaan niin rennon ystävällistä kuin muualla, vähemmän saksalaisissa kaupungeissa. Ystävämme saivat suorastaan kohtelua palvelun sijaan toisessa saksalais-isännöidyssä guesthousessa, olimme onnellisia, kun emme päätyneet sinne...Me viihdyimme Rapmundissa ja ylipäätään Swakopissa jälleen niin hyvin, että lisäsimme yhden ekstrayön viipyäksemme meren rannalla.

11 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Oi-oi... Kirjakaupat ovat aina olleet mun heikkous. Swakopin kirjakaupat kuuluu heikkouslistalle myös. 8-]

Famu falsetissa kirjoitti...

Onpa ihana paikka. Ruokakuvasta tuli nälkä.

Tuazophia kirjoitti...

Saksalainen täsmällisyys on myytti tai jäänne entisajoilta. Täällä mitään täsmällisiä olla, byrokraattisia kylläkin. :D

Kirjailijatar kirjoitti...

Mukavaa, että löysin blogiisi. Pääsen näin blogin välityksellä matkailemaan Afrikassa, jonne en ole vielä oikeasti päässyt. Mukavaa! Sushit näyttivät kerta kaikkiaan herkullisilta.

Savu kirjoitti...

Anu: Eikös, varsinkin se ihana missä on kahvila, siinä kävelykadulla...Kerron lisää löydöstäni sieltä myöhemmin!

Famu falsetissa: Hih, mulla melkein nälkä lähtee tuota kuvaa katsoessa, oli meinaan aika tukevaa tekoa! Mutta hyvääää...

Tuazophia: Näin se taitaa olla...Mutta kyllä oli hassua "täkäläisenä" huomata, miten säntillisesti asiat naapurissa ovat, aivan perustarpeista lähtien: kaikissa vessoissa paperia! Siistejä vessoja! Vessoja, jotka voi vetää! Vessoja, joissa on istuinrinkulat! Kannet! Ei örkkejä!

Kirjailijatar: Tervetuloa! Piipahdin jo vastavierailulla ihastuttavassa blogissasi! Sushit olivat herkullisia. Maistoin eka kertaa paikallista angelfish kalaa. En tullut tarkistaneeksi, millainen olento se livenä on, mutta sushina maistui kyllä taivaalliselle.

Savu kirjoitti...

...no pitihän se kalahomma mennä samantien tarkistamaan, ja tässäpä linkit namibiassa nimeä angelfish tottelevaan fisuun :) Ei niin kauniita kuin trooppiset serkkunsa...!

http://www.fishbase.ph/Summary/SpeciesSummary.cfm?genusname=Brama&speciesname=brama

ja

http://www.fishbase.ph/Summary/SpeciesSummary.cfm?genusname=Taractichthys&speciesname=longipinnis

Anu kirjoitti...

Juuri näin... Kahvilalliset kirjakaupat on vielä parempia (pahempia?) kuin kahvilattomat. *mun syömmein melkein vuotaa verta...*

Odotan mielenkiinnolla, mitä olet löytänyt! :)

irkku kirjoitti...

Mä en tajua, miks mä luen näitä juttuja! Kaikki on aivan liian tuttua ja ihanaa, ja tulee kauhee ikävä sinne - ja ikävä kaikkee mitä ei enää ole...

Anu kirjoitti...

Kuulostaapa leppoisalta! Heti alkoi tekemään mieli jonnekin matkalle jonnekin lämpimään, missä aallot huuhtoo jalkoja...

Minkälainen hihtataso tuolla on?

Savu kirjoitti...

Anu: hintataso on etelä-afrikan luokkaa, eli edullisempi kuin suomessa ja vaikkapa täällä. en tiedä mihin vertaisin...Yöpyminen perushotellissa maksaa n 50-70 euroa yö/huone, 2 aikuista syö HYVIN ja pulloviineineen jälkkäreineen 30-40 eurolla, latte maksaa kahvilassa about euron, kakkupala 2...

Anu kirjoitti...

Kiitos! Tuosta sai oikein hyvin osviittaa :)