sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Puolikas keltaista aurinkoa

Joululahjaksi saamani Purple Hibiscus oli niin loistava, että kipaisin ostamassa Adichien palkitun esikoisteoksen ja nyt olen hiipimässä sänkyyn sitä jatkamaan..! Koskettavaa luettavaa, rankkaakin. Suomituliaistoiveita taannoin pohtiessani törmäsin siihen ihanaan tosiasiaan, että Half of a Yellow Sun on myös suomennettu! Klik tästä!


Mestarillisen tarinankertojan läpimurtoteos, väkevä rakkaustarina ja lukuromaani, joka tuo Afrikan värit, unelmat ja tragediat iholle asti. 1960-luvun Nigeriassa eletään sodan kynnyksellä. Vallankumouksellinen professori Odenigbo on palkannut palvelijakseen nuoren maalaispojan Ugwun. Professorin kuvankaunis rakastajatar Olanna totuttelee uuteen elämäänsä pölyisessä yliopistokaupungissa. Englantilainen idealisti Richard, joka ihonväristään huolimatta tuntee itsensä afrikkalaiseksi, on rakastunut Olannan arvoitukselliseen kaksoissisareen. Kun Biafran sota puhkeaa, Ugwu, Olanna ja Richard pakenevat henkensä edestä. Heidän ystävyytensä ja uskollisuutensa punnitaan kipeästi, ja sodan keskellä rakkaus mutkistaa asioita entisestään.

Ja Suomessa vierailleesta kirjailijasta vielä tästä!

*

I truly recommed both novels by Chimamanda Ngozi Adichie. Purple Hibiscus was absolutely wonderful and at the moment I am reading Half of a Yellow Sun. It is rough and touching, bringing the history of Biafra alive through personal stories and experiences.

3 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Niin on minullakin! Adichie vieraili viime viikolla Helsingissä Akateemisessa Kirjakaupassa. Olin kuuntelemassa häntä ja tietysti ostin kirjan. Hibiscusta en ostanut, mutta saahan tuon myöhemminkin.

Pikkulilli kirjoitti...

Täälläkin luetaan parhaillaan Adichieta:)

Tarppa kirjoitti...

Kiitos lukuvinkistä! :)