maanantai 6. huhtikuuta 2009

Ilta

tuli tänäänkin. Päivät sujahtavat nopeasti, minne ne kiirehtivät? Talvi tekee tuloaan, povaavat kylmimmäksi aikoihin. Illat ovat vielä lämpimiä, ainakin niin kauan kuin aurinko lämmittää. Kylmin hetki on aamuyöllä 4 ja 5.00 välillä. Sitten alkaa jo taas kajastaa, pikkuhiljaa. Mutta vasta 10 voi ajatella farkkujen vaihtamista kevyempään. Joilla sitten mennäänkin iltaan asti.

Skypessä näen huhtikuiset valoisat illat kotimaassa. Niin valoisaa, niin valoisaa! Erilailla kuin täällä, vaikka täällä valoa riittää tietysti säännöllisesti vuoden ympäri. Mutta ehkä juuri siksi kotimaan kevät kajo on niin erityinen: pitkän pimeän jälkeen alkaa ihmeellinen valo.
5 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Kaunista. Kesäiltoja kaipuun sytytit.

irkku kirjoitti...

Valostuu... ja räntää sataa taivaan täydeltä. Hip hei hurraa tätä Suomen kevättä :)
Mutta siinä toivossa mennään, että kesä vielä tulee -toisin kuin viime vuonna.

Suvi kirjoitti...

Ihanaa valoa! Laitan täälläkin pojan nukkumaan jo valoisaan aikaan ja näemme ilman lamppuja ottaa kirahvit ja leijonat hyllystä kainaloon...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan pehmeää valoa siellä. Tämä meidän valo on kovaa, ja se puskee läpi sälekaihtimien, paksujen verhojen ja silmäluomien. Mutta toki se myös piristää :)

Mukavaa pääsiäistä!

Tiina

Savu kirjoitti...

Eeva: kesää kohti menette!

Iiris: Uusi lumi vanhan surma?!

Suvi: Terveisiä sinne! Valo varmaan vaatii totuttelua?

Tiina: Hyvää pääsiäistä! Hei tässä kohdin kun laitoin tätä tekstiä, mulla tuli mieleen, että sinä varmaan muistat sen Nils Aslak Valkeapään runon 'Kevään yöt niin valoisat'?! Iteppä en muistanut ulkoa kokonaan, joten jäi laittamatta tähän kohtaan!