torstai 23. huhtikuuta 2009

Talvi on alkanut

Viime yö oli järkyttävän kylmä. Säätiedotus lupasi 11 astetta, en tiedä mihin se putosi kun meillä ei ole mittaria. Hyvä mittari on se, että huudatin kolmeen otteeseen lämppäriä. Se puhaltaa kuumaa niskaan, mutta lämmin henkäys häviää melkein saman tien kun vehkeen sammuttaa - kiitos meidän makkarin lasiovien ja kahden ison ikkunan. Pipot vedettiin päälle jo illalla, samoin villasukat ja fleecet. Ranteenlämmittimetkin löysin kätköistäni.Aamulla oli sitten kylmä valo
kylmät nenät
kylmät sormet
kylmät posket
kylmät lattiat
kylmä vessanistuin
kylmää vettä kaikista hanoista.Poikanen ja Isosiskonen lämmittelivät kerrospukeutuneina leikkimällä heppaa. Ptruu!

ps. nyt kello on jo 11 ja kuten arvata saattaa on taas kuuma...
ps2. Poikasen huippuihana lohikärmespipo Ulpulta!

11 kommenttia:

Extranjera kirjoitti...

Eilen illalla huurusi hengitys taalla Sambiassakin ja talla naisella ei tietenkaan ole muita kenkia mukana kun birkenstokit.
Smart.

Anu kirjoitti...

Ja meillä senkun lämpenee! Jaksamista! Ja villasukkia! :)

Savu kirjoitti...

Extranjera: Mitä puuhitte Sambiassa?!

Anu: Onneksi täällä on lyhyt talvi...ja kohta taas lämpenee :)

Extranjera kirjoitti...

Mies tekee 24 tunnin tyopaivaa ja mina hengaan Lusakassa, kommentoin blogeja, ja juon halpaa viinia. Elama on niin vaikeaa...
Eilen pakotti hotellinjohtaja ostoksille, kun aina vaan kuulemma istun baarissa (paras internetti mestassa). Hmph.

irkku kirjoitti...

Anu - eipäs liioitella! Ei täällä minun mielestäni voi sanoa "täällä senkun lämpenee" - paitsi jos on todella optimisti :) Siinä toivossa toki eletään, että kevät tulee. Viikonlopuksi on luvattu JOPA +17! Olishan se huimasti parempi kuin +6 tai niillä main, mitä viime päivinä on enimmäkseen ollut. (Ja minä olen viikonloppuna sekä la että su iltapäivän töissä.)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on niin ihana päivä tänään ja niin ihanan lämmintä! Mukavaa viikonloppua! Maajussitar

Anu kirjoitti...

Höpöhöpö, Iiris! Kyllä täällä meillä on ainakin tänään tositosilämmintä. Ihan oikeasti! +15C varjossa. Että eikös se ole näissä leveyksissä jo tositosilämmintä tähän aikaan vuodesta. Ja sitä paitsi, meikähän on oikea optimisti. ;)

irkku kirjoitti...

Anu: Ok, tänään oli melkein lämmin ja sen kunniaksi kävin ekan kerran lenkillä ilman toppahousuja. (ok, ne on aika ohuet, mutta silti..)
Savu: Botswanan talvi on oikeasti kylmä. Olen melko varma, että missään en ole palellut niin paljon kuin Afrikassa. Ainakaan sisätiloissa. +12..+16 ja kylmät lattiat on yhdistelmä, joka vaatii melko paljon villasukkia! Puikot heilumaan, Savu!!
PS. Ja telttailu -5 asteessa kesäkamppein vaati melko paljon KAIKKEA. Including red wine & a hot braaivleis. Mutta oli se hauskaakin.

Anu kirjoitti...

Iiris: Mie olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että Afrikassa voi olla talvella TOSI kylmä. En ole tosin itse palellut Botswanassa vaan naapurissa Namipihalla. Ja aivan järkyttävästi olenkin palellut. Ikinä en Suomessa sillä tavalla kuin siellä. Brr...

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä kevätaurinkoisesta Oulusta!
Jo on lämpötila kiivennyt täälläkin kymmenen paremmalle puolelle, auringossa on kylmän kevään jälkeen melkein kuuma (ainakin parvekkeella, kun ei tuuli käy...).
Kevättä rinnassa
-Koplan P

MiaO kirjoitti...

On niin hauskan nurinkurista tämä elämä. Täällä päiväntasaajan tällä puolen ollaan astumassa kesään. Vaikka piti ne villasukat laittaa vielä täällä Pekingissäkin, kun tuli takatalven tapainen tai paremminkin vähän vilpakka kevätsää.

Muuten, ne viime viikon sirpaleet oli tehokkaat, onni nimittäin potkaisi kohdallesi. Käypä kurkkaamassa blogiini. ;)