tiistai 21. huhtikuuta 2009

Lehdistökatsaus

Koskapa emme tällä hetkellä tilaa mitään lehteä, tulemme hankkineeksi aika paljon irtonumeroita. Laadukkaat ja monta lukukertaa kestävät lehdet ovat täällä tietysti paljon halvempia kuin kotimaassa. Suosikkeihin lukeutuvat


Matkailupuolella Travel Africa, Go! ja Getaway, jota olemme tilanneet vuosikaudet kotimaahankin. Jatkossa vaihdamme varmasti ensin mainittuun. Molemmat lehdet keskittyvät erityisesti eteläisen Afrikan kohteisiin ja mikäpä on keskittyessä, kun niitä piisaa rannikolta toiselle ja parin aavikon verran välissäkin. Africa Geographic on ihana lehti kaikkinensa.

Country Life on superihana matkailu/lifestylelehti, jossa on ihanasti ja sopivasti sekä tavoitettavaa että unelmaa. viimeisessä numerossa esiteltiin mm taide-lomia ja usein kerrotaan vaikkapa Open Africa -tyyppisistä reiteistä, joiden varrelta löytyy käsityöläisten pajoja ja putiikkeja sekä community based tyyppistä turismia. Unelmaa –osasto tulee lehden loppuosioissa, jossa esitellään myytäviä kohteita, loma-asuntoja ja koteja. Aah…


Koti- ja sisustuslinjalla näyttää eniten käteen tarttuvan Garden and Home, House & Garden ja Home, sekä House and Leisure. Kaikissa on kivasti kotia ja puutarhaa (kuten nimistä jo villisti voi päätellä), DIY-vinkkejä (ei sillä että mitään tekisin itse…)...ja iiihania ruokaohjeita (joita on kyllä tullut testattua).
Jos asuisimme täällä pitkään pitkään, niin teettäisin heti Eetulla (muistattehan luottopuuseppäni) tämän penkkiparin:


Sisustuksessa trendinä näyttää olevan täälläkin vaalea kepeys ja valoisuus, ripauksella afrikkalaista etnisyyttä, kuten taljoja, puuveistoksia ja kankaita.Before- ja after kuvauksia on kiva lukea!


Ja monista sisustusjutuista olen oikeasti poiminut ideoita.


Puutarhajuttuja lähinnä ihastelen, Botswanan ilmasto asettaa omat haasteensa italialaistyyppiselle gardenille...Tai ihan mille tahansa!

Akkainlehtiosastosta tulee ostettua Fair Ladya ja Elleä, joskus jotain kepoisempaakin. Fairladyssa on jalat maassa juttuja, ja se ponnistelee kovasti ollakseen kaikkien Etelä-Afrikkalaisten naisten lehti, erottelematta etnistä taustaa. Onnistuukin siinä ihan kivasti, joskin toisinaan räikeästi alleviivaten.

Liikkis tuttavuus oli True Love, joka nimensä mukaan keskittyy rakkauden teemoihin! Siihen haksahdin kerran siitä syystä, että kannessa kakunisteli suosikkisuunnittelijani, etelä Afrikkaisen Nkensani Nkosin ja hänen puolison kuva ja sisäsivuilta löytyi heidän haastattelunsa. Lehdestä ei kuvaa, sillä annoin sen pois jo.

Lifestyle lehti ja jo vuosien takainen suosikki on VISI, jonka aina silloin tällöin ostan. Enimmäkseen kivoja kuvia, värejä, tunnelmia, tyyliä.


7 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Mä HALUUN noita lehtiä! Tuli niiin kotoinen olo kun luin juttuasi. Missä lehdessä oli se Birth of Botswana-juttu? Ja Fairlady oli mun vakkari-naistenlehti monta vuotta, se oli pakko ostaa joka kuukausi. Ja ne sisustuslehdet... TAAS kerran tuli sellainen olo, että pitäis päästä edes käymään siellä :) Varsinkin kun tämän päivän työ on ollut koota powerpointia Botswana-kuvista. Nyyh..

_hoya_ kirjoitti...

Mäkin lähden sinne ihan vain lehtien takia :-D
Jälleen kerran sanon: Oletpa onnekas, kun pääset elämään toisessa kulttuurissa.

irkku kirjoitti...

_hoya_ Lähdetään joskus vaikka yhdessä. Savu varmaan kokkaa meille (täytyyhän sen päästä kokeilemaan lehdistä löytämiään reseptejä) sillä aikaa kun me istutaan ihanasti sisustetulla patiolla kylmät Savannah-pullot käsissä :)

Savu kirjoitti...

Iiris ja _hoya_: Tänne vaan! Ja nytpäs voin juuri pakasta vedetyllä blenderilläni pyöräyttää teille smoothietkin kouraan - terästeellä tai ilman :)

Birth of Botswana juttu oli Travel Africassa, niillä on sivutkin www.travelafricamag.com ja kiva kokoelma BW juttujakin, tuo mainittukin löytyi klik: http://www.travelafricamag.com/content/view/1486/56/

Anonyymi kirjoitti...

Heh... mäkin voisin tulla lukeen sinne lehtiä... ja kiitos terästeellä :). Ihana oli se pikkutauluista kyhäilty asetelma... aah. Maajussitar

Salanimi kirjoitti...

Terästetty smoothie mullekin, kiitos :)

Mä koitin hamstrata e-a;sta lehtiä mukaan, mutta silti tuntuu aina, että miksi en ostanut vielä sitä ja tätä ja tuota :)

Erityisesti oli ihana esim. True Love, joka on isomman tyttären selailu-suosikki, niin paljon upeita tummia naisia löytyy sen sivuilta, mainoksista, jutuista, kaikkialta :) Ja oli siinä kivoja artikkeleitakin, noin niinkuin äireelle :)

Ja Getaway tuli mukaan, tottakai, samoin Mamas&Papas, Garden&Home jne :)

Anu kirjoitti...

Liityn kans matkaseuraan!!!
Onneksi tulet tänään Iiris tänne! Voidaan fiilistellä, vaikka ei ole Savannahia eikä Savun tekemää ruokaa, mutta on edes ne kuvat. :)