torstai 16. huhtikuuta 2009

Citylomailua ja haikeat heipat

Vietimme mukavan pääsiäisen Pretoriassa ja Johannesburgissa! Samalla saatoimme mummun kotimatkalle. Mutta ennen sitä pörräsimme monessa paikassa.

Alkuloman majapaikaksi valitsimme ihanan The Rosen Brooklynissa. Kolme makkaria, ihana olkkari, keittiö ja patio. Valkoisten ruusujen täyttämä puutarha ja uima-altaat. Kelpasi köllötellä.


Lauantaina piipahdimme Irenen Village Markkinoilla. Ne järjestetään kaksi kertaa kuussa ja tarjolla on kaikenlaista mielenkiintoista: kätten töitä ja herkkuja. Mukaan markkinoilta lähti ovistopperi, jolla estetään ötököiden ja viiman pääsy oven alta sisään. Jano ja vähän nälkääkin sammutettiin valtavilla, tuoreista hedelmistä sekoitetuilla smoothieilla, nam!Isosiskonen ratsasti kamelilla. Keinuttavaa kyytiä kuulemma, ja tyyppi piti suostutella laskeutumaan. Siis kameli. vihdoin onnisti ja plikka pääsi tukevalle maankamaralle taas.Sunnuntai aamuna muksut tarkistivat heti lippikset: Oliko kukko muninut? Kolina ja koputus oli ainakin yölliseen aikaan kuulunut. Ja kyllähän se oli pari munaakin täräyttänyt. Tais olla kukko käynyt mummon ja vaarin kaupan kautta, kun osui niin sopivat munat kummallekin?!

Sunnuntaina aamupäivästä teimme kuten moni muukin: suuntasimme Pretorian eläintarhaan. Okapi on symppis eläin! Siksipä halusin ottaa sen kanssa ystäväkuvan yläaste-tyyliin, mutta se ei kai halunnut.
Poikanen pääsi taas tapaamaan ikisuosikkejaan, kicking birdejä eli flamingoja. Isosiskon kanssa he tarkkailivat myös lisko- ja käärmetarjontaa, joka oli vaikuttava. Uh.

Maanantaina siirryimme Lesedin kulttuurikylän kautta Johannesburgiin. Kuvassa bikininkutojia Lesedissä.


Bikineitä olisi tarvinnut Chartwellin puolella Amber Rose -nimisessä Guest Housessa! Olimme erästä liikemiestä lukuun ottamatta ainoat vieraat, joten saimme koko puutarhan uima-altaineen käyttöömme...Kumpaakin majoitusliikettä muuten voi suositella aivan kympillä – ihastuttava palvelu, rauhaa ja hiljaisuutta (ainakin pääsiäisen pyhinä!) sekä lapsiperheille sopivaa luksusta. Ei siis mitään ylisliipattua design-tavaraa, vaan kodikasta ja nättiä. Joudutte nyt uskomaan sanaa, kun kuvat ovat mummun kamerassa...Tässä alla pari pihakuvaa Amber Rosesta. Kummassakin paikassa siis valitsimme self catering huoneiston, tarjolla on myös hotellihuoneita, mutta isolla porukalla huoneisto on kivempi.
Leijonat piti tietysti ennen lähtöä silittää! Tiistai aamusta heti olimme jo pörröturkkien kimpussa. Ja ne autonrenkaiden kimpussa…Meidän rengas sai vain vähän osumaa, mutta näiden onnettomien vararengas meni vaihtoon. Nuori uros päätti kai näyttää vähän mallia, miten kaato tehdään…


Loppuiltapäivän chillailimme Rosebankin The Zone mallissa ja Craft Marketilla. Ostimme mummun kanssa samis-ruusutunikat, söimme meren eläviä ja joimme ihanat kahvit ja pirtelöt. Kentälle starttasimme parahiksi iltaruuhkan aikaan, jossa vierähtikin normaalin 40 minuutin sijaan puolitoista tuntia. Perille ehdittiin hyvin ja haikeat heipat jätettiin mummulle. Poikanen itki niin, että terminaali raikui: ”mää haluan, että mummu jää koko päiväksi!!!”. Kuusi viikkoa meni kuin siivillä kyllä - mummua on ikävä jo! Terkkuja kovasti!

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Olipas siellä sekä hurjia että söpösen silkkisiä leijonia. Ja öitsemispaikat kovin kauniita, pannaan korvan taakse!
Toivottavasti Poikanen siitä rauhoittui, vaikka mummun lähtö onkin aina kova paikka - kelle tahansa.

Salanimi kirjoitti...

Meillä Mummi lähti tänään kotiin, oli kanssamme täällä vielä vajaan viikon, vahdittuaan ensin meidän taloa kolme viikkoa :) Haikeita tyttöjä oli täälläkin, äiti mukaan lukien!

_hoya_ kirjoitti...

Kävin äkkiä piipahtamassa. Katsoin nopeasti ihanat kuvat!

Anu kirjoitti...

Oi kun hyvä kuulla teistä. Olette olleet mielessä paljon...

Halauksia lähetän monta!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Terveiset sinne syksyiseen afrikkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, tuli täälläkin ihan haikea olo pienten ja isojen puolesta :). Kiva, että isosiskokin on tullut käymään. Terveisiä Maajussitar P.S. Meillä valmistaudutaan jo kevään kylvöihin.