keskiviikko 1. lokakuuta 2008

”Puiden oksissa on silmuja, olen varma etteivät ne aukea…”

Paitsi että nämä aukeilevat silti:

Yleisemmin Frangipanina tunnettu Kynsipuu ei enää pelottele, vaan tekee kauniita valkoisia kukkasia.Sisal-kaktus pukkaa uutta uloketta, kukkako siitä tulee?
Kunpa eilen istutetut kärsimyskukka ja hunajapensaskin saisivat hyvät lähdöt ja innostuisivat kasvamaan!
Jakaranda luona portinpielen tekee kukkaa, aprikoosipuu on kastelun myötä piristynyt, samoin appelsiini- ja satsumapuut. Ovenpielen jasmiini kuulemma tekee huumaavasti tuoksuvat kukat. Niitä odotellessa…

Lisäksi pihassa kukkii iso Kiinanruusupuu ja kultamänty. Samoin Bougainvilleat kukkivat kiitollisina kaiken aikaa! Saman suuren bougainvillean oksistossa on kyyhkyäidillä ja kutojalinnuilla pesät.
Our garden is such a delight. Former residents (our friends who lived in this house 10 yrs ago) have planted almost every one of the pretty trees. Frangipani, the frightening Nail Tree, is not so scary anymore. It has opened pretty white flowers. Sisal-cactus is pushing a flower also. I wish that The Christ Thorn and Cape Honeysuckle I planted yesterday will flourish also. The Jacaranda is about to bloom. The apricot tree, orange tree and satsuma tree are waking up because of watering. Bougainvilleas flower all the time, quite happily. One of the biggest bougainvilleas is home both for a dove and weaverbird. The Jasmin beside our door is supposed to make strong scented flowers also. Can’t wait for that!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi ja voih, kun ihania kasveja siellä leveysasteilla. Ei voi muuta, kun kuvitella tuoksuja ja näkyjä täältä käsin. Yötoivotuksin, tämän maajussittaren kasvit ovat jo käyneet talviunille sniif... ei muuta, kun callunat keikkumaan.

violet kirjoitti...

Et VOI USKOA, että juuri kun luen tätä kyseinen biisi soi taustalla.
Ja se on niin hyvä laulu.

Savu kirjoitti...

PÖYRISTYSjuttu Violet! Se ON upea laulu. Tähtikirkkaista öistäkin on täällä ihana nauttia, ja tuosta levystä taustalla :)