tiistai 14. lokakuuta 2008

Kasvissyöntiä ja hedelmänjuontia

Lihaisia nautintoja olenkin jo esitellyt aiemmin itsenäisyyspäivän postauksessa, ja nyt tasapainotetaan tilannetta katsauksella kasvikunnan antiin.

Naudan- ja kananlihan luvatussa maassa voi saada ensituntuman, että kasvissyönti on vaikeaa. Ravintolamaailmassa se sitä voi yhtäkkiä ollakin, mutta kotikokin vaikutuspiirissä ei. On ihana tehdä vaikkapa salaatteja, kun tarjolla on monenlaisia juustoja, fetoja eri maustekastikkeissa ja au naturel, aina syötäväksi sopivia avocadoja (joita ei siis tarvitse viikkotolkulla pehmentää sipulibanaanipussissa), monta rucolalajiketta ja muita salaatteja, papuja, herneenpalkoja, sieniä, bataatteja, kurpitsoja jne jne. Huomasin vasta, että mitään kastikkeitakaan ei ole kaivannut, kun maut ovat olleet kohdallaan jo omasta takaa.


Toinen kiva asia aamupalalla ja päivän kuumotuksessa ovat mehut. Laadukkaat naapurimaasta tuotetut täysmehut, jotka houkuttavat maistamaan: viime aikojen suosikkeja Cloudy Apple ('samea' omppu-päärynämehu), Hanepoot (vaalea rypälemehu), Secrets of the valley (kirsikkaa, omppua) ja perusverigreippi, mango, appelsiini, mango-appelsiini, litchi…Itte tykkään kovasti hedelmälihaa sisältävistä mehuista, mutta Poikaselle pitää olla kirkasta, ilman ’ainetta’. Kotimaassahan laatumehujen hinnat tunnetusti hipovat pilviä, joten kiskotaan nyt niitä kaksin käsin :)Vähän lihasta silti: Poikanen on umpirakastunut biltongiin – paikalliseen kuivalihaan. Kun sai sitä suuhunsa pitkästä aikaa, kysyi isältään: ”Mitä kalkkia tämä on?”

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mehukkaita juttuja ;)... ihan tässä itselle tulee vesi kielelle. Meillä vietetään syyslomaa ja juurikkaat on onnellisesti siistissä aumassa pellon reunassa valmiina odottaen kuljetusta tehtaalle. Onko sitä Hardys sidukkaa vielä siellä päin? Iloista päivää teille! Maajussitar

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, että samaa mehua ostimme kesällä Stockalta Etelä-Afrikka-päiviltä!

Savu kirjoitti...

Maajussitar: Hardy's sidukka on historiaa :( Mutta tilalla on uusia lajikkeita! Ei pöllömpiä nekään. Mm. Savanna ja Hunters.

Cherika: Samat sanat, sieltä sitä sai! Hinta oli muistakseni nelinkertainen. Kuljetus maksaa...Eräs satunnainen matkailija kuulemma on tuonut tätä tuliaisinaan Eurooppaan 15 litraa(silloin kun ei vielä ollut nesterajoituksia). Huom. ei siis rahdannut viinejä tms, vaan Ceresin mehuja. terkkuja vaan hänelle, jos itsensä tunnistaa :)Niin ja nämä eivät ole maksettuja mainoksia!

Anu kirjoitti...

Tahtoo sinne kans...!!!

Varsinkin näin syyslomalla on ikävä valmiiden ruokapöytien ääreen, kun en sitten ole ruoanlaittaja alkuunkaan... Että kaikki kunnia ja kiitos vaan meidän kokille, joka laittaa niin hyvää ruokaa, että!!!

Niin. Sinne tosin kaipaan ihan siksi, että siellä on niin paljon juuri noita hyviä perus(?)makuja, joiden kanssa miekin onnistun. :D

Tai viitsin nähdä vaivaa... Tai... Tai... Tai...

Mie vaan tahdon sinne kans! Mitä sitä selittämään. :D