perjantai 19. helmikuuta 2010

Yöpöydällä ja autonpenkillä

Minulla on meneillään kolme hyvää kirjaa, erilaisia, mutta kukanenkin kovin koukuttava!


Aiemmin hehkuttelemani Wally Lambin She’s Come Undone (1992) jätti ison nälän kirjailijan muuta tuotantoa kohtaan ja sain viikossa naapurimaasta lähes 900 sivuisen järkäleen This Much I Know Is True (1998). Erittäin hyvä tämäkin, mutta kovin odotan nyt jo seuraavan opuksen saapumista, sillä siitä oli teaser the järkäleen lopussa! The Hour I first Believed (2008) laskeutuu pöydälleni viikossa, jos hyvin käy. Ihanaa, kun on lukemattomia kirjoja kotona tai matkalla kotiin! en halua halua halua sanoa kirjoista mitään juonen kannalta, sillä itsekin tykkään yllättyä.



Mieheltä sain ystävänpäivälahjaksi Winnie Madikizela-Mandelan elämäkerran. Sanomattakin selvää, että tämän naisen elämä ja valinnat kiinnostavat ja pöyristävät. Saamme nähdä miltä Winnie näyttää tämän kirjan jälkeen. Takakannessa sanotaan: The biography is hard-hitting but not heartless. The reporting is flawless, even if the heroine is not. Elämäkerran on kirjoittanut Anné Mariè du Preez Bezdrob. Kirjan pohjalta on ilmeisesti tekeillä elokuva, jossa Winnietä esittää Jennifer Hudson.



Kolmas kirja on A Tapestry of Lives: Cape Women of the 17th Century. Se kertoo mikrohistoriallisella otteella Kapin alueen naisista ja heidän kohtaloistaan aikana, jolloin khoekhoet, sanit ja maahan saapuvat eurooppalaiset kohtasivat ensimmäistä kertaa.



Kirjallisessa postauksessa kuvituksena maamme pääkaupunkia. Nimittäin ihan taannoin yllätin itseni katsomasta tätä kaikkea sellaisten silmälasien läpi, jotka kertoivat, että olemme Afrikassa.


1 kommentti:

irkku kirjoitti...

Yritätkö lietsoa Botswanakaipuuta kuvillasi..? (Onnistuit!) Ja noita kirjoja pitäisi saada luettavaksi, mutta jospa se hyvinkin onnistuu ennemmin tai myöhemmin.