perjantai 6. marraskuuta 2009

Viikon varrelta


Saateltiin iski maanantaina työreissulle ja Poikanen vikisi, että niin monta yötä, ennenkö isi tulee, ja liian monta, ennenkö Iiriskään tulee! No viikko onkin vilahtanut nopeasti ja tänään Iiristä jo odotellaan ja isiäkin 5 yön päästä.


Frangipanit tuoksuvat pihassa huumaavasti. Ihanaa, että iso puu on juuri makkarin ikkunan ulkopuolella!


Eläimellistä menoa on ollut. Luvassa siedätyshoitoa Maajussittarelle ;) Alla kuvassa vaaraton mutta rumilusmainen flat wall spider. Annan näiden elää. Mutta saisivat kyytiä jos olisivat myrkyllisiä.Nämä ovat uusi tuttavuus. En tiedä mitä örkkejä, minimini pieniä. Kuoriutuvat porukalla munaryppäästä. Aika vistoa menoa. Jaiks. Olisin pyyhkäissyt pois mutta haluan Iiriksen määrittävän nämä lajilleen. Ehkä jotain muurhaisia?


Upean värinen agama-herra. Ilmestyvät tähän aikaan vuodesta, kai kosioretkillään näissä sävyissä. Agamia näkee paljon aidoilla. Ne juoksevat hassusti tien yli, ylävartalo pystyssä heiluen.Poikasen käsi on parantunut ja hän on päässyt kouluun, on mielissään! Muutoin kotielämä taannutti tutin imemisen tasolle. Hän löysi jostain nanalle ostetun tutin (jota hän ei koskaan ole käyttänyt) ja se oli menoa: tiivistä tutteilua päivän parin. Nyt tutti on tuhannella solmulla leikkikoiran hännässä kiinni. Kotiapulaisen sateen/päivänvarjo on paras lelu...


Pikkuinen opettelee innokkaasti itse syömään ja juomaan.On satanut vähän ja ukkostanutkin. Ilma on hikinen ja kuuma. Kohta taitaa tulla vettä. Pula, pula! Mukavaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uuh... tattista vaan siedätyksestä... unissa tavataan taas tai hypitään pitkin petiä... :) Mukavaa viikonloppua ja kiva kuulla, että poikanen on taas entisellään! Maajussitar

Emppa kirjoitti...

Aaaa, nyt selvisi ko. hamahakin nimi! Meillakin oli vanhassa talossa niita ja olivat kylla todella massiivisen kokoisia! Yleensa en hamiksia pelkaa, mutta niita vahan. Onneksi ei ollut syyta!

Taalla on alkanut sadella jo. Ollaan vahan aikataulusta edella, toivottavasti ei sadekausi ala viela, silla muuten maissinviljely menee pilalle!

Anonyymi kirjoitti...

Siis tuo kuvassa näytti pieneltä... huh minkä kokonen toi on luonnossa? Painajaiset senku pahenee ;) Maajussitar

Savu kirjoitti...

Emppa: Joo näitä on ympäri eteläistä afrikkaa, oli talo kuinka uusi tahansa, aina noita näkee. Ja etenkin viihtyvät verhojen, seinävaatteiden, ilmastoitinlaitteiden jne takana ja seinien koloissa. Kerran Namibialaisessa vuokratalossa kopautin isoon peiliin ja sen alta lähti juoksemaan hyvä satsi noita. Oli eittämättä kuin kauhuleffasta :D

Maajussitar: No sori, mutta tuo on nanan käden kokoinen, oikeesti aika iso yksilö. Niitä on ihan pieniäkin, semmosia että tuo vartalo on peukun pään kokoinen, mutta tämä kaveri oli tosiaan pikkuisen kämmenen kokoinen, jalat vielä levällään enemmän kuin hänen sormet menee. Ne on nopeita, se vaikeuttaa tappamista. Ja kauhee mössökin siitä tulee, ja sen siivoaminen mua häiritsee enemmän kuin itse öörkit!

Wanha kirjoitti...

Yyh noita hämppiksiä, en kyllä kaipaa mitään kämmenen kokoisia vilistäjiä tänne, mutta kai niiden kanssa tottuu elämään. Agama on söpö :)

Kiva, että pojan käsi on parantunut!

Anu kirjoitti...

Iirikselle terveisiä, kun tulee taas! <3

Mietiskelin tuota Nanan syömispuuhaa. Miten tuollaisesta pienestä rastapäästä putsataan kivuttomasti puurot pois? :)

Halauksia ja musuja!

Jonna kirjoitti...

En tiedä onko noita samoja vai niiden kaukaisia serkkuja mutta Meksikostakin löytyy. Mitä isompi, sitä vaarattomampi nyrkkisäännöllä mennään. Kovasti noiden kanssa tottuu elämään eikä enään niin säikytäkkään.
Hyvä että käsi on parantunut ja tutti löytänyt paremman paikan!