keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Pula!Eilen alkoi pilveilemään ja viilenemään. Pudotus komeseiskasta 19 asteeseen oli tuntuva, mutta toivottu! Olimme ystävän kanssa heti aamusta tansanialaisella luottoräätälillämme, kun sade alkoi. Hän sanoi, "Oh ladies, its pouring now!!! Let me get You an umbrella!" Me kiitimme sivästi, mutta valitsimme silti juosta päätä pahkaa sateeseen. Miettikää kuinka onnellisia paikalliset ovat sateesta, jos kaksi maahanmuuttaja rouvaakin kirmaa kuin kakarat sen tullen! Suomen kesässähän sade yleensä pilaa kaiken (paitsi viljelijöiltä, terkkuja Maajussittarelle!), mutta täällä oppii oikeaa asennetta sateeseen.Aiheesta ja ihmissuhteista sateisessa Skotlannista on muuten kirjoittanut Alexander Mc Call Smith, kirjassaan The Right Attitude to Rain (joka kuuluu hänen ilmeisesti suomentamattomaan Sunday Philosophy Club sarjaan) . Mutta eihän kirjailijalle eteläisen afrikan sadepulakaan ole outo. Nyt siis kippistellään, paikallisittain pulapula, ja toivotaan että säätiedotus pitää paikkansa!
Iso ilo –satoi tai paistoi – on uusi taulu Qaeqhaolta! Muistattehan ihanan Kalaharilaistaiteilijan?! Hullut korit, herkullisissa väreissä, olkaa hyvä! (taas jotain on muuttunut bloggerissa, nuo kuvat vääristyvät tähän siirrettyinä, höh? Varmaan joku parannus jota minä en tajua...)

5 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Ihanaa, että siellä sataa. Nauttikaa sen äänestä ja tuoksusta minunkin puolestani :) Täällä on ollut tänään niin tasaisen harmaa päivä, että oli vaikea erottaa aamua päivästä ja päivää illasta, samaa pimeyttä koko vuorokausi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis taulu.

T. Pilotti

Anu kirjoitti...

Se on siis sadetta ja siunausta nyt.

Meillä on ollut hirmuinen sumu, paljon lunta ja vähän vettä. Mutta aika vinkaa. :)

Wanha kirjoitti...

Nautinnollista sadetta :) Kaunis taulu! Olen huomannut myös, että blogger muokkaa joidenkin kuvien värejä.

Emppa kirjoitti...

Taalla on satanut jo muutaman kerran lyhyesti eika ilma ole viilentynyt kuin vahaksi aikaa sateen jalkeen. Tiistaina tulikin sitten ekaa kertaa niin sanotusti esterin p:sta pari tuntia ja samalla jostain vyoryi kylmaa ilmaa. Eilen mittarissa oli just sen 18 astetta ja oli ihan jaatavan kylma. Mulla oli toissakin villatakki ja hartiashaali, kun palelin niin :) Tosin yolla oli mahtavaa, kun kerrankin saattoi nukkua peiton alla eika sen paalla!