perjantai 13. marraskuuta 2009

Kuum


Muutama vuosi sitten olimme mieheni kanssa Pärnussa ja Tallinnassa joulunalusreissulla. Joka tuutista luukutettiin biisiä, jossa naisääni lauloi, että "on nii kuum, mä põletan huuled..." Joulukuisessa Eestissä hitti upposi kuin kuum veitsi voihin.


Se sama biisi tuli mieleemme eilen, kun pärtsäilimme pitkin kaupungin katuja kiireessä, lääkäriin ja poliisilaitokselle...Oleskelulupien uusimista varten vaan, ei mitään vakavampaa! Mutta tulipa mustaa valkoiselle todettua, että emme ole

1) idiootteja
2) imbesillejä
3) feeble-minded
meillä ei ole ollut myöskään
4) previous attacks on insanity. (tästä voidaan kyllä perheen sisällä olla montaa mieltä)Ai miten tämä kaikki todettiin? Tuttu lääkäri jutusteli mukavia, ihmetteli lastemme useita etunimiä, kuumaa keliä ja lätki leimoja papereihin. Mies sentään oli käynyt toisella klinikalla, jossa oli ollut perusteellinen tutkimus. Oli kysytty: How are You. Mies oli vastannut, että fine. Ja että onko kroonisia sairauksia - ei. Eli olemme selvää maahanmuuttaja ainesta koko jengi!


No kuumaa menoa oli ja sama jatkuu. Taivas on sinistellyt kauniina. Onneksi yöllä sateli sentään vähän, nytkin keräilee pilviä lupaavasti ja hiostaa. Mies on jo matkalla Kalahariin ja Okavangolle, palatakseen alkuviikosta...Sitten saamme isin kotiin pitkäksi aikaa!


Me olemme vesileikkineet pihalla ja käyneet vähän asioilla. Aamu alkoi shamppiaisilla suomalaisnaisten kanssa. Kaupungissa ilmennyttä tuhkarokkoepidemiaa taltuttavat rokotukset peruttiin päiväkodissa tältä päivältä Poikasen iloksi ja helpotukseksi (no edessä ovat ensi viikolla). Sain räätäliltä valmiit housut ja mekon, just sopivat! Jääkaapissa on mansikoita ja pakkasessa jädeä. Kotiäidin egoa hiveli, että häntä kosittiin tänään ja hän sai heti aamusta lentosuukkoja kiväreihinsä nojailevilta salskeilta sotilaspoliiseilta. Oma mieskin viestitteli suloisia Kalahari Highwayn varrelta :) Ei hullumpi 13. perjantai?! Toivottavasti viikonloppu jatkuu yhtä hupaisana, siellä ja täällä!

3 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Täällä -7 ja hienoinen lumipeite. Mutta onneksi on Kalaharin lämpö vielä mielessä...
Nauttikaa shamppiaisista, jädestä, vesileikeistä ja Nana ihan upo-uusista askeleistaan :)
T. eräs, joka myös todistetusti ei ole idiootti eikä feeble-minded etc.

Famu falsetissa kirjoitti...

Hyvää viikonloppua!
Aavistuksen verran kadehdin sitä lämpöä. En ole mikään talven ystävä.

Martta kirjoitti...

No jo on teillä kuum, meillä viikon kestänyt takatalvi loppui vasta eilen!

Ja nää lähtis Namibiaan keskiviikkona!