sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Neljäs adventti

Näinkö nopeasti adventit menivät, kohta on joulu. Joulun aika on täällä vuoden vehreintä aikaa jos sateita on saatu. Nyt ei kyllä ole kummoisesti satanut, mutta sen verran kuitenkin, että luonto on vihreä ja ihana. Meillä on aivan tavallisia kukkasia ja pensaita pihassa, ja liian harvoin niitä ehtii ihailemaan. Tänään kuitenkin pysähtelin tuoksujen ja värien eteen ja tässä joulun maistiainen kukkakavalkadin muodossa teillekin!

Kristuksen piikkikruunu, eli suosittu "vartijapensas"
Voi mikä tämä on...tavallinen, valkosiena ja punaisena. En tiedä.
Valkoinen oleanteri, erittäin myrkyllinen kasvi!
Bougainvillea


Oleanterin sukulainen frangipani.
Poikanen on yrittänyt pyydystää perhosia munaleikkurilla...Huonolla menestyksellä omaksi yllätyksekseen ja perhosten pelastukseksi!
Pikkuinen on romanttisemmalla tuulella. Koko ajan saan pusuja, hän kiitää halimaan kun olen alhaalla tai jos en ole, niin märkä pusu tärähtää tuohon polvieni yläpuolelle. Hän tosiaan hipii milloin mistäkin ja pusuttaa, aivan ihana! Sanitaksessa iltapäivällä suudelmat sinkoilivat ympäristöönkin lentopusujen muodossa. Väki huokaili ihastuneena ja Pikkuinen sai vaan lisää vauhtia pusuihinsa! Tässä pusuttaa isoveljeä ja sitten lukijoita :)


Ihastuttavaa viikonlopun loppua ja jouluviikon alkua kaikille!This time of the year is the greenest and lushiest time in Botswana, at least if there has been good pula, ie good rains. The rains were not that special so far, but still the garden and bushes are looking pretty festive. I sometimes don't have time to really stop to admire the beauty of our garden's flowers. They are not really spectacular, but oh so pretty and smell so nice, especially frangipani, which is my favorite! Luckily it grows just outside our bedroom window and some mornings you can feel the loveliest scent as you wake up! What a treat!

Little One has tried to catch butterflies with this egg-cutter. With no luck though! Little sister is kissing all the time, she comes and surpirses you anytime anywhere and gives one of her wet and long kisses with the approriate sound! She is the cutest! She also sends flyer kisses around, and you lucky readers get your share too!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kun kaunista ja sööttiä, kukat ja lapset. Oliko eka kukkanen joku orkidean tapainen? Maajussitar

Savu kirjoitti...

Maajussitar: Taidanpas lisätä kukkien nimet tohon tekstiin, hyvä kun kyselit!

irkku kirjoitti...

Täällä pyryttää ja on pakkasta, valkoinen joulu tulossa. Tavallaan hienoa, mutta silti Afrikan joulut on ihanan oikeina mielessä..Pusuja sinnekin tasapuolisesti kaikille :)

Tuazophia kirjoitti...

Oi, miten ihana tuo frangipani!

Wanha kirjoitti...

Suloiset lapset :) Tuo valkoinen kukka on kaunis!

Anu kirjoitti...

Voi suloiset teitä!!! ♥

Onkohan posti mahtanut edelleenkään kulkea...?!? Jo neljäs adventti mennyt... Äh... :/