tiistai 15. joulukuuta 2009

Stressitön joulu jo toisen kerran

Hip hei, iloisena ja taakattomana totean, että joulustressiä ei ole ehtinyt muodostua. Miksi olisikaan, sillä täällä joulu ei ole aivan niin kaupallinen juhla kuin kotimaassa, ja toki sekin vaikuttaa, että olen työstä vapaana (vaikka joulutöitäni rakastankin, niin kiirettä en).Toki kaupallista joulua tunkee täälläkin, mutta jotenkin se on maltillisempaa. Kaupunki on jo alkanut tyhjentyä, väki menee mailleen ja cattle-posteilleen. Ystävistä suurin osa on matkustanut kotimaihinsa lomille, ja ne jotka eivät ole, lähtevät heti pyhien jälkeen jonnekin tuulettumaan, suurin osa vuoristoon tai jomman kumman meren rantaan, raikkaampiin tuuliin, sillä joulu täällä on vuoden kuuminta hottia. Samalla kuin ostareissa jouluvalot viriävät, myös kesän muotiuutuudet asetellaan ikkuinoihin.


Ostohysteriaakin toki on olemassa, ja viime vuoden kokemuksesta tiedetään, että hyllyt tyhjenevät hyvissä ajoin ennen aattoa. Mutta mitä sitä ihminen jouluunsa tarvitsee? Lapsen laulu on kaikunut jo kuukauden, johonkin kirkolliseen joulutilaisuuteen varmaan mennään, käydään "sukulaisissa" ja ystävien kanssa grillataan. Otetaan iisisti. Mikä siinä on, että kotimaassa tulee ostettua se jääkaappi täyteen kaikkea pakollista. Täällä niitä asioita ei ole, joten pakkoakaan ei ole. En nimittäin ole sitä tyyppiä, joka keittelisi puuroa melkein vastaavista ryyneistä tai tekisi laatikoita. En ole koskaan kotimaassakaan tehnyt. Ukko-kultakin myöntää, että viimejoulun kinkkujäljitelmä oli virhe, joka ei toistu tänä vuonna!


Sen verran kuitenkin on joulusteltu, että kävin tänään lahjaostoksilla ja huomenna paketoimme ne isukin mukaan. Hän on nimittäin Santa's Big Helper, joka kiidättää yön yli lentäen paketteja maapallon puolelta toiselle ;)

Rauhallista ja levollista joulunalusaikaa kaikille!

5 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Minäkin kannatan stressitöntä joulua, viettääpä sitä missä tahansa!
Mutta joulut Afrikassa olivat parhaita: mikä voisi olla ihanampaa & rennompaa kuin yhdistetty kesäloma ja joulu?

Liivia kirjoitti...

Stressitöntä joulua täällä minäkin yritän. Ostoslistalla vain omenoita, appelsiinejä, tuoretta rosmariiniä, homejuustoa, hapankorppua, saaristolaisleipä, fazeriinakonvehteja, perunoita, punajuuria, graavilohta, oliiveja, munia, maitoa, kahvia, punaviiniä.
Muutama asia varmaan vielä tulee lisättyä, mutta ei mitään älytöntä. Rahaakin on nyt niin hintsusti.

Parhainta joulua teillekin!

Wanha kirjoitti...

Mulla on nyt pieni paniikki päällä, ei lahjojen takia (niitä olemme aina hankkineet maltillisest), vaan enemmän joulumenusta ja tunnelmasta :) Meillä on tulossa vieraita ja oikea joulu on koko perheen mielestä mun vanhempien luona, mutta katsotaan jos saatais melkein yhtä hyvä joulu aikaiseksi. Parasta on yhdessäolo ja hyvä ruoka.

Hyvää joulunodotusta teille!

Anonyymi kirjoitti...

Pakkaset ihanat täällä ja tämä täti kantaa kaikkea mahdollista ulos sata lasissa :), mutta ihan iloiten ja hyvällä mielellä... kuin myös mukavaa joulun alusaikaa! Maajussitar

Savu kirjoitti...

Iiris: Totta, joulu ja kesäloma on ihana yhdistelmä!

Liivia: Kiitos! Mainio kauppalista, ja kiitos kun toit mieleeni saaristolaisleivästä Maalahden limpun, jota pitää pyytää miehen tuomaan Suomesta! Se ja homejuusto, aah...

Kenza: Kiitos samoin! Voi varmaan nautitte ekasta (?) Espanjan joulustanne! Vein eilen Madridiin menevän ystävtäperheen koneelle ja matkalla he kertoivat joulupöydän antimista siellä...nam...

Maajussitar: Oi ihanaa, oikea maalaisjoulu :) Teillä on niin idyllinen miljöökin siellä...aah!