maanantai 19. lokakuuta 2009

Tulin pitkin Turun tietä...

Botswanassa kaikki hyvin! Kevät on saapunut, puut ja kukat tuoksuvat. Sadetta on siis saatu.Maa on muutenkin maannut hyvin niiden kuuden viikon aikana, jotka Suomessa vietimme. Ja miksei olisi. Parlamentti/pressan vaalitkin on äänestetty ja sama presidentti Lt. gen. Seretse Khama Ian Khama jatkaa maan johdossa, BDP voitti vaalit odotetusti.

Sunnuntai oli kaupungissa hiljainen, sillä väki oli mennyt mailleen vaaliviikonlopuksi. Siellä täällä ajeli musta-valko-punaisin lipuin koristeltuja autoja, juhlistaen BDP:n voittoa, mutta ihme kyllä mitään suuria karkeloita ei megafonien välityksellä kuultu (kuten ennen vaaleja). Mekin kävimme sunnuntai-ajelulla ja oli niin hupaisaa ja jotenkin lohdullista nähdä tuttua ja turvallista, leppoisaa Botswanaa.


Maassa, joka on suureksi osaksi aavikkoa ja kuivia joenuomia, täytyy tietenkin kuitenkin kuinkas muuta kuin olla pursiseura! Itsetunto on kohdillaan!


Lehmiä siellä, lehmiä täällä, joka puolella lehmiä, hiiala hiiala hei. Hei tästä tulikin mieleen, että Poikasen mielestä ”Piippolan vaari” suomeksi laulettuna on pelottava, koska siinä ne eläimet kiusaa mummoa ja vaaria koko ajan. Ilmeisesti pitämällä ääntä bää bää siellä, bää bää täällä?!

"No Dumping" sanoo kyltti katolisen poikakoulun tienhaaran vieressä. Mikäs kasa se siellä takaoikealla könöttääkään ellei jätevuori dumpattuna...


Istuttiin eilen iltaa omassa pihassa illallis-piknikillä. Pimeä laskeutui, ja laskettiin lepakoita pitkästä aikaa. Niitä lentelikin ihan kiitettävästi. Poikanen kysyi, josko lepakot purevat. Sanoin, että saattavat vain purrakki, ja että Turussa kahta lepakkotutkijaa oli purrut sairas lepakko (muistin taannoisen uutisen, että näin tosiaan oli käynyt ja tutkijat olivat saaneet rabiesrokotteet turvakseen). Kun kaksi isoa lepakkoa liitivät ylitsemme Poikanen kysyi lihapala poskessaan: Tulikohan nuo Turusta? Arvatkaa keillä meinas lentää omat lampaat suusta :D


Ruokana tosiaan oli lammasta (bää bää!) Nigellan tapaan. Ohje täältä. Oli hyvää!

7 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Ihanan näköistä ruokaa, lammasta ja jopa butternut-muhennosta! Arvaas kuka laskee jo päiviä?

Anu kirjoitti...

Iiris: Elä kiusaa mua... (ja muita...)

Ihana kuva varsinkin tuo eka - mun lempparikukkia! <3 Ja ihana on tuo halikuvakin. Voi ihanaiset!!!

_hoya_ kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!! :-)

Tiina Tee. kirjoitti...

Ompa mukavaa palata taas kauttasi niihin maisemiin siellä!

Varmasti näyttäytyy maailma eri tavalla pienenä teidän lapsille, kuin sellaisen perheen lapsille, jotka asuvat koko ajan yhdessä maassa... siis lentokoneellahan pääsee hujauksessa Suomesta sinne, miksei sitten lepakonkin siivillä... :)

Merja kirjoitti...

Noin ne lapset tekee nopeita johtopäätöksiä :)

Teillä lämpenee.. ja meiltä lämpö ei vaan lopu. Taas helteitä tulossa.

Kristiina kirjoitti...

Tervetuloa takaisin tännepäin maailmaa. Tuutteko milloin tänne Pretoriaan käymään? Me voitais ensi vuoden puolella suunnitella teille päin visiittiä...

Savu kirjoitti...

Iiris: taidan arvata :)

Anu: nehän on ympärivuotisia kukkijoita periaatteessa, mutta kyllä ne minusta näin keväällä upeimmillaan ovat!

_hoya_: kiitos :)

Tiina Tee: Niinpä, lapsille mutkat on suoremmat, tai niitä ei olekaan!

Merja: Joo nyt näin alkuun minustakin nämä lämmöt ovat ihanat, mutta tiedän että kiroan vielä joulukuulla...

Kristiina: Tervetuloa, kivaa! Me ei vielä tiedetä seraavaa PTAn reissua, mutta toivottavasti pian. Ukkosella pukkaa työmatkaa suomeen marraskuun alussa, joten ei ainakaan ennen sitä. Mutta ehdottomasti ennen joulua!