tiistai 18. elokuuta 2009

Voittaja on selvinnyt

Anteeksi hiljaisuus eläinpelirintamalla! Meihin iski tauti ja olemme poteneet sitä.

Minullekin selvisi aivan vasta, että mikä hyenes on. Poikanen oli jo sängyssä, ja toivoi iltasatukirjaksi sitä, missä on kannessa keltainen iso hyenes ja kaksi kissaa. Ok, vaikken tajunnut tuossa vaiheessa, että mikä hyenes on, arvelin, että muut vihjeet johdattavat minut jäljille. Löysin tämän ja luulin iskeneeni oikeaan. Iso keltainen kukko ja kaksi kissaa.- Ei, ei se, ko se missä on iso HYENES!

Menin uudelleen etsimään ja kun käänsin tämän kirjan toisin päin kaikki loksahti kohdalleen.

Kuten Martta sen osuvasti ratkaisi: kuin hyeena, muttei aivan, siis ILVES!

Poikanen on periaatteessa opetellut kotimaankin eläimiä, mutta tietysti nyt viimeaikoina painotus on ollut savannin asukeissa. Hän sitten yhdisti sen vähän mitä muisti siihen mikä oli tuttua, ja kas, hyenes on syntynyt!

Martalle lähtee voittopalkinnoksi tämmöinen otus, jonka laadusta siitäkin voisi pitää kisan. Mutta kerrottakoon, että se on tokoloshin karkotus otus. Meillä tämmöinen könöttää jo, ja hyvin on saatu nukkua yöt. Saatiin kyllä ennen tyypin tuloakin, mutta ei vara venettä pastori/uskontotieteilijänkään kodissa kaada : ) Ja jos Martta oikein ymmärsin sun viimeisestä postauksesta, niin hyvinkin päätyy hyvään kotiin tokoloshi sangoma?! Laita viestiä osoitteesta!

5 kommenttia:

irkku kirjoitti...

He-he, hyenes mikä hyenes! Päivänselvä asia.
Meillä tytär väitti suunnilleen teidän hyenes-ipanan ikäisenä, että "hereroilla ei ole käsiä." Eivät auttaneet vakuuttelut eivätkä selittelyt. Ja yks päivä sitten aikuisenkin silmät aukesivat: hyllyssä oli kököttänyt hyvän aikaa herero-nukke häränsarvihuiveineen ja isoine hameineen, ja toden totta: hameessa oli pitkät hihat, mutta ei käsiä hihoissa :)

_hoya_ kirjoitti...

HAhhaa, olipa hauska juttu! Onnea arvausleikin voittajalle :-D

Salanimi kirjoitti...

No mutta hyeneshän se siinä onkii kuvassa! IHANA :DDD

Martta kirjoitti...

Ou mai, ei ole totta! Voi kiitos ihanaa! Ja siis ihan looginen arvausleikki oli ;) (En ole muuten koskaan ennen osallistunut mihinkään blogikisaan, taisi olla ensikertalaisen tuuria matkassa.)

Täällä sanotaan muuten Tokolotsi, niistäkin olen reippaana opiskelijana lukenut.. Meillä onkin jo Tanaka, Zimbabwelainen noitatohtori, makuuhuoneen ikkunassa vartiossa että luulis alkavan unet olla pikkuhiljaa turvattuja :P

Anonyymi kirjoitti...

Hehhehe... luulin ensin, että osuin melkein oikein, kun näin ison kukon kuvan ensin... mutta onnea oikein arvanneelle! Maajussitar