torstai 6. elokuuta 2009

Taietta kothein


Poikasen päiväkoisa oli tänhän oikheen taietapahtuma. Taas pukkaa jotaki lommaa (voi jestas senthään, taasenko??), ja aina semmosen eelä on näitä aikusilekki suunnattuja häpeninkejä. Mikäpä se siinä, kivahan niisä on käyä toistamassa jäläkikasvunsa erinomasuutta.

Jokhainen ryhymä oli valamistellu esityksen, oikheen niinkö souvin. Tietekki oli tarkotus, että kersat olisiva laulanhee, mutta harva rääpäle sai suuthaan auki muutenko kauhiaan itkhuun. Vuoronperhään niitä kannethiin sieltä lavalta kotiväen sylhein. Ilimeisesti se tosiasia, että vanahemmista koostuva oodienssi kyttää kameroihneen hiirenhilijaa pikkuväkiä, saa niitten pöksyt tutisemhaan ja alahuulen väpättämhään. No jo vain sen ymmärtää, aatelkaapa vaikka omale kohale. Meän mukula selevis lophun asti kunniala. Ei se laulanu eikä pahemmin tanssinukhaan, mutta märisemätin selevis aivan loppumetrile. Jollonka vasta repes.
Vanahempien piti varrautua neliäläkymmenelä pulala osthaakseen lapsensa tekemän tuotheen. Ei sollu mikhään, tottahan jokkainen vanahempi haluaa ikiomala lapsityövoimala tuotetun taije-esihneen kothiinsa. Meän pojan ryhymäsä oli pikkukäsilä väännetty tämmöset tuulikellot. Jo vain oli soma homma ko ne sielä kevät tuulesa lauloit!
¨
Tosisshaan saapi sanua, että kevättuuli jo kutittellee täällä. Tänhään olema hilippashee iliman sukkia ja pitkähihasia, siis sisäläki. Ulkonahan on voinu tähänastikki aika huoletta kesäkampheissa huuela menemhän, paitti aamusin tietenkhään ei. Paikallinen ilimatiethen laitos ilimotti, että 27 astetta oli tännään, ilimankos lämmitteliki varphaita.
En vielä arvanu lähtiä täsä koltusa liikheele, mutta ylleisön pyynnöstä lävhäytän kuvamateriaalin essiin. Ukon tuomio oli: hullunnäkönen vaate! Mikäs teän tuomio on??
Ai niin meinaa melekheen unehtua päivän paras uutinen: meän tyär saapi seuraavan kerran matkustaa ihan suomalaisela passila maan rajojen ulukopuolele. Totisela naamakuvala varustettu oma passi on saapunu!

9 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Tuulikello on hieno, puku on jännä ja passiuutinen erinomainen!

irkku kirjoitti...

Hoikan rouvan päällä näyttää ylen hienolta. Hieman tekisi mieli nähdä sekin, miten se Mma Ramotswe - tyyppisille vartaloille sopisi. Löytyiskö sieltä malleja?
Ja pakko myöntää, että kuvien jäkeenkään en ymmärrä, miten se pidennys/lyhennyshomma toimii, pitänee nahdä joskus koko juttu ihan livenä.

irkku kirjoitti...

Passista ONNITTELUT pikkuiselle! Uusia suomalaisia sen kun pukkaa.

Pikkulilli kirjoitti...

Hiano kolttu, tommossi samalaissi klänninkei täälläkin pruukata käyttä eli iha muarikas!
Ja vähämukulal onnittelu!

Kristiina kirjoitti...

Hieno mekko, pitää mennä Menlyniin vaklaamaan miltä ne oikein näyttävätkään...

Anonyymi kirjoitti...

Heh... en ymmärrä miekään... edestä oli niinku eri mekko, ku takaa... tarvii tosiaan säästää sen ymmärtäminen hamaan tulevaisuuteen. Joo, mutta hieno on siis!!! Maajussitar

Miikkis kirjoitti...

Metka mekko!
Ja hieno tuulikello!
Onnea nanalle omasta passista.
Sitä vaan en ymmärrä, miten siitä naurusuusta saivat vakavan kuvan otettua :)

_hoya_ kirjoitti...

Joko se teidän talvi on ohi? :-o Ihan yhtä lyhyt kuin meidän kesä, ja yhtä "epävakainenkin" taitaa olla ;-)

Olet taas tehnyt tosi kivoja löytöjä, oih!

violet kirjoitti...

Taas niin ihana kirjoitus!
MEidän poikien koulussa tuppaa kans jatkuvasti lomaa. Ja jos jonkunmoista souvia oli meilläkin keväät lopuksi.

Sen olen huomannut että
1. miehet eivät tajua tunikatyyppisten juttujen päälle. Eivät tajua miksi "hameen alla on housut".
2. miehet eivät ylipäätään tajua vaatteiden päälle mitään.

Vakavanaamaiset passit ovat ihanuutta! Samoin sellaiset, joista niskan takaa näkyy päätä pystyssä pitelevän aikuisen sormet....