keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Simpukkalomalta maalaisidyllin kautta cityyn

Ajelimme Durbanin kautta kohti Johannesburgia ja N3 motarin sijaan valitsimme maisemallisen ja mielenkiintoisen reitin, jota kutsutaan Midlands Meanderiksi. Alue on hyvin markkinoitua tätä nykyä ja sieltä löytyy viehättäviä pikkukyliä, joissa on kivoja majapaikkoja ja ravintoloita, sekä paljon craft-paikkoja.

Sangen mieliinpainuva majapaikka löytyi Howickista, Midlands Meanderin reitin alkupäästä. Majataloa piti eläköitynyt Caroline-rouva, ja hänen intohimonsa porsliiniin tuli selväksi heti kättelyssä…

Englantilaiset käytöstavat (yhdistyneenä hämmentävään suorapuheisuuteen) olivat kunniassa ja tältä vierailulta puheenparteemme jäi matkaseurueen uudistettu nimistö: James, Peter ’old chap’, Patty. Minun nimeni Mrs C oli oppinut, olihan hän lukenut sen niin monesti vaihtamistamme maileista, mutta muu joukkue joutui valitsemaan brittinimet, kuten englannin tunnilla ainakin. Huu…Poikanen nautti koirien seurasta.

Midlands Meanderilla tsekkailimme lähinnä nahkapuoteja. Ostin pitkään haaveksimani Tsongan hyvin tavaraa vetävän norsulaukun tummanruskeana ja myös iihanat kengät. Mies ja Päpä -ystäväni ostivat nguni-nahkaiset pistokkaat, ihqut!

Palasimme reissusta Pretoriaan, jossa saimme asua mennen tullen Kristiinan ihanassa kodissa! Kiitos vielä tätäkin kautta!!! Kaupunkilomaa väritti tietysti ostostelu ja muu citykulttuuri. Ystävät kävivät myös Sowetossa retkellä. Sushia vedimme monena päivänä kuin varastoon, sillä Botswanasta sitä ei oikein saa. Kyllä kulinaristiset nautinnot ovat olennainen osa onnistunutta lomamatkaa. Niitä riittikin: hyvää ruokaa, erinomaisia viinejä, herkullisia jälkkäreitä! Paljon lihaa, mutta myös mereneläviä monissa muodoissaan.
Jotain kivaa ’pientä´kertyi kotiinkin, yllättäen. Mutta niistä myöhemmin.

3 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Laukku on todellakin ihana! Haluu kans :) Ei siis muuta kuin lottoa sisään ja Afrikkaan...

Anonyymi kirjoitti...

uuhlalaa.. vau mikä laukku! Ihanalta kuulostaa teidän koko reissunne. Maajussitar

Salanimi kirjoitti...

Upea laukku :)