sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Voiko nopeammin aamun tunnelma muuttua

Poikanen nukkui ensimmäisen yön omassa huoneessa! Sinne oli sijattu peti huomenna Suomesta saapuvalle ystävälle, mutta Poikanen valloitti sängyn. Arvelin, että hiipii keskellä yötä makkariin omaan sänkyynsä, mutta ei tyyppiä kuulunut.

Hän nousi iloisena ja minä onnittelin ja halasin, kun ensimmäinen yö omassa huoneessa oli mennyt hienosti. Hän oli nähnyt hyviä uniakin. Sitten otettiin mummokalenterista yksi merkki pois. Nyt on enää 12 yötä mummon tuloon. Ja yksi yö kummitädin ja ystävien tuloon.

Hurmaavan unentuoksuisen ja pehmeän hetken jälkeen jo aamupalalla elämä näytti taas varjoisammat kasvonsa Poikaselle. Keittiöön kuului hätääntynyt huuto: Äitiiii! Tää juusto on menny aivan öveliksi!

Kun huuto ei loppunut eikä keskustelemalla asiasta selvinnyt, jätin munakkaan palamaan ja menin katsomaan tilanteen. Tottahan se oli. Juuri kun olin luullut tekeväni leivän oikein (paahtoleipä neljän osaan pilkottuna, juustot jokaisessa osiossa jälkeenpäin laitettuna, niitä ei saa pilkkoa), se olikin päin pyllyä. YHDESSÄ PALASSA NIMITTÄIN OLI KAKSI PIENTÄ JUUSTOPALAA, ei yksi, kuten pitää. Ja mikä hälyttävintä, ne juustopalat olivat päällekkäin. Eli juusto oli tosiaan mennyt överiksi.


Ennen kuin tilanne saatiin korjattua, ehdin ottaa valokuvan. Sori sumuisuus, mutta ymmärrätte että nyt piti toimia nopeasti. Tilanne laukesi, hajaantukaa, täällä ei ole enää mitään nähtävää!

Mukavaa sunnuntaita kaikille :)

5 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Voi apua miten ihana valokuva poikasesta! :D

Tosi ihania nämä postaukset kolme vuotiaasta uhmiksesta kaiken kaikkiaan. Saa hymyn huulille joka kerta :)

Anonyymi kirjoitti...

Voihan murua, kun on vihaisen näköinen :) Eikä ihme, kun on juustot menneet överiksi...

irkku kirjoitti...

He-he!! Tuleepa elävästi mieleen vanhat ajat:
-laitetaanko kastike riisin päälle vai viereen?
-haluatko sämpylää? Leikataanko puoliksi? Yläpuoli vai alapuoli? Voidellaanko?
-jne jne jne

Mutta toisaalta, kun mamma (ja pappa) muistivat kaikki oikeat kysymykset, se helpotti elämää ja vähensi raivareita, kaikilla osapuolilla :)

Cherika kirjoitti...

Meillä nykyään kaikuu sana "oikkepäin"!!!! Eli mikä tahansa asia, joka ei ole juuri siinä, missä poika haluaa tai juuri niin päin kuin hän haluaa tai ote rattaista on äidillä väärä, tai isi pitää auton ratista vain yhdellä kädellä kiinni tai tai tai.. Poika huolehtii, että asia korjataa oikeinpäin!

Suvi kirjoitti...

Tuohan on juuri se kuva, mikä näytetään joskus Poikasen omissa häissä tulevalle morsiolle... sietääkin tietää kuinka juustot kuuluu asettaa aamiaisleivän päälle!