lauantai 7. helmikuuta 2009

Ruokaa

Olen jo aiemminkin hehkutellut, kuinka täällä on helppo syödä hyvin ja kokata monipuolisesti. Usein sitä silti jämähtää niihin tottumuksiin, mutta välillä on kiva testailla jotain ihan muuta. Eikä nyt(kään) tule uskaliasta postausta mopanemato-muhennoksesta!

Ilahduin kovin, kun löysin semmoista couscousia, jossa ei ollut minkään värisiä toukkia seassa. Jumitin sitä kaapissa silti viikko tolkulla, ja eilen muistin sen. Kaupasta hain tykö tarvikkeiksi tunisialaista pestomaista zhoug-tahnaa (korianteria, chiliä, muita mausteita), baby marrowseja (mitä ihmettä ne on suomeksi, jotain minikesäkurpitsoitako?), paprikoita, herkkusieniä. Mukaan vielä porkkanaa, valkosipulia ja suolaa, niin avot. Oli herkullista sinällään ja toimisi varmasti kivasti kanallekin lisäkkeenä. Tahnaa annostelin varovaisesti, jospas Poikanen ei vaikka tykkäisi. Tykkäsi se! Sori sumuinen kuva…


Tänään käytiinkin sitten myöhäisellä lounaalla Primissä. Niillä muuten on ihana slogan: Work is Love made visible! Minä söin vakiolounaani eli Cesar salaatin. Mies ja Poikanen pastaa. Lihapullat jääkaapissa saattavat joutua odottamaan vuoroaan huomiseen…

5 kommenttia:

irkku kirjoitti...

Kuulostaa herkulta :) Tämän päivän opetus (keittiöön liittyen) tulee tässä. Kun pilkot tuoretta chiliä kanapataan -tai mihin tahansa- älä hiero silmiä vähään aikaan sen jälkeen. Aivan sama, vaikka olisit pessyt kätesi. Himpun kirvelee, vaikka sormi ei osunut kuin silmäkulmaan.
PS. Kesäkurpitsat, myös muut kuin baby-versiot, olivat siellä pieniä ja sopivan kokoisia. Suomesta ei tahdo löytää kuin jotain jättimäisiä pötkylöitä. Plääh.

Savu kirjoitti...

Iiris: hiphei, chilissä on sitä kapsaisiinia...joka ei lähde pesemällä pois, paitsi öljypesulla tai muulla rasvaisella, voilla tms. Omakohtainen kokemus miehen synttäreiltä: olin tehnyt ruuat, mukaanlukien halloumi-herkun chilillä ja vieraita alkoi lappaa. Eikun piilarareita silmiin...ja loppu on vettävuotavaa ja kirvelevää historiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hui, kuulostaa petolliselta tuo chili - enpä ole koskaan ajatellut. Ihanan kuuloisia herkkuja siellä. Maajussitar

Salanimi kirjoitti...

Kuola aivan valuu :)))

Anonyymi kirjoitti...

Ja nyt tuli sitten nälkä!

-Koplan P