sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Viikonloppu

Perjantaina kävimme taas eräässä kylässä viemässä torniolaisrouvien kutomia villasukkia ja peittoja. Vastaanotto oli iloinen ja sydämellinen. Mattipapan harmaa parta kiinnosti kovasti eritoten pieniä poikia..! Koordinaattori otti meidät vastaan ja saimme paikallisen tavan mukaan istua varjoon kannetuilla muovituoleilla. Siinä keskustelimme heidän tarpeistaan (jotka ovat monet) ja tavoitteistaan (jotka ovat saavutettavia) ja tulimme tietämään, että suurimmat haasteet yhteistyössä lasten huoltajien kanssa ovat hygienian puute lasten kotioloissa, huoltajien alkoholin käyttö ja riippuvaisuus avustusjärjestöistä. Suurta osaa lapsista hoitaa/huoltaa isoäiti, jonka eläke on n 25 euroa kuussa. Monella isoäidillä on useita lapsenlapsia huollettavanaan. Edelleen vinkkaan teitä liittymään Ilon ääneen ;)


Poikasen uimakouluun mennessä oli sen verran aikaa, että pääsin ottamaan kuvat MmaRamotswen officesta. Maksoin minut sisään päästäneelle vartijalle pari pulaa ja kaljatölkin, leveä hymy seurasi tätä perjantaipalkkaa...Hän tiesi kertoa, että huhtikuussa aletaan seuraavat kuvaukset näissä settingeissä.


Lauantaina Mummu, Matti ja Paula pukatiin gamedrivelle Mokoldiin. He näkivätkin kivasti elukoita ja pääsivät lähikontaktiin gepaerdiveljeksien kanssa.


Sunnuntaina käytiin kirkossa ja varsinaisen sakramentin jälkeen jatkettiin seurustelun sakramentin merkeissä suomalaisten ystävien luona. Kiitos herkkulounaasta ja kisun siedätyshoidosta Maija ja Armo :) Juu kissakammoni sai kyytiä kun pihan kesyt kisut kimppusivat. Kääk ja hui. Pikkuinen osoittautui varsinaiseksi uimamaisterittareksi. Ilmankos, sillä hän on seurannut isoveljen uimakoulua viikkotolkulla. Ei muuta ko altaaseen vaan oikeaoppisesti sukeltaen!


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja terveisiä Iso-Syötteeltä. Jep, ajoimme ihan Suomikotonne vierestä... :) Kaikki näytti olevan kunnassa (?) hyvin.
Hui, mulle kun on aina vakuuteltu, että mihinkään ihmisen kehossa oleviin reikiin ei voi mennä mikään ötökkä ja kääk, siis voi. Taidan tulpata kaikki reiät tästä lähtien. Onneksi poikanenkin alkaa olla terveenä ja ette muut ole saaneet tartuntaa. Mukavaa lomailua! Terveisiä, Maajussitar

Savu kirjoitti...

Maajussitar: kiva kuulla että suomi-kunnassa kaikki näytti olevan hyvin! Oliko teillä hyvä loma, varmaan lunta ainakin piisasi!? Joo aika karmea tieto se torakka juttu oli mullekin, ei olis kiva herätä semmonen korvassa...

Anonyymi kirjoitti...

Oli ihana loma, viikon urheilurykäisy tuntuu joka paikassa. Ilmatkin suosi. Kaunista maisemaa... Maajussitar

Anu kirjoitti...

Ilmoitan vain, että olen olemassa... Halaus!

Wanha kirjoitti...

Moi,

Teet arvokasta työtä, onko tuo vapaaehtoista vai oletko siellä siis jonkun järjestön lähettämänä? Tai no kuvauksesi sanoo sinun olevan hoitovapaalla? Enivei, olisi kiva kuulla lisää tarpeista ja kuinka tavoitteet meinataan saavuttaa. Itseäni kiinnostaa kehitysyhteistyö ja kyseenalaistan aika paljon varsinkin vanhaa mallia kuinka sitä on hoidettu.

Ooh mitä kissoja, me like! :) Ja eipä kelitkään huonot ole, kade olen :)

Merja kirjoitti...

Noin lähelle gepardeja, hui! Minä olen petokissakammoinen, vaikka nuo kauniita ovatkin.