keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Katoamistemppu x 2

Kanankasvattajan päivä on ollut rankka. Aamulla kuulin kolinaa ja Hannu Karpohan se siellä isotteli puluille. Sitä harmittaa, kun Raija pompottaa sitä, ja hän itse purkaa passiivisen agrressionsa kyyhkysiin. Voimansa tunnossa Hannu myös karkasi häkistään ja juoksi kuin paraskin strutsi ympäri pihaa. Minä perässä kepin kanssa. Naurakaa vaan. Minua ei silloin naurattanut, varsinkaan, kun se kananaivoinen otus kaakatti ja kiljui menessään varsin äänekkäästi. Naapurinsetä oli tietysti sopivasti pihallaan, ja toki motswana kanan äänen tunnistaa. Päätin jättää pyydystyshommat illaksi miehelle ja lähdin hakemaan Poikasta päiväkodista.

Poikasen päiväkodissa ilmeisesti tutustutaan Afrikan eläimiin. Kotiin tuli hurja norsu. Kurkattiin sen kanssa kananhäkkiin ja todettiin, että myös Raija P on ottanut pitkät.


Kolusimme pihan, muttei jälkiäkään linnuista. Sitten hokasin, että ennen kuin peruutin pihasta aiemmin, kuulin portinpielen oleanteripuskasta rahinaa. Tykitin vesisuihkua puskaan ja kas - sieltähän Hannu singahti! Ja juoksi suoraan omaan häkkiin! Jee! Iltapäivä nokosiltaan oman häkin risukasasta kömpi jossain vaiheessa myös Raija. Eli voitte sammuttaa tallennuslaitteet siellä kotikatsomoissa, tämä katoamistapaus on jo selvitetty.Siivekkäiden jahtaamisesta huolimatta ehdin aamupäivällä maalata hassupilkulliseksi tämän teettämäni pöydän. Pöydän mallin bongasi jostain tämän talven sisustuslehdestä, muistaakseni jonkun brasilialaisen ihmisen sisustuksesta. Repäisin kuvan irti ja kiikutin luottopuusepälleni. Pöytä tuli kolmessa päivässä ja on minusta söpö. Hintaa 350 pulaa, eli 35 euroa. No ookoo, puun laatu ei ole varmaan samaa kuin brasilialaiskodissa, mutta who cares. Suomalaiskotirouva Botswanassa ainakin on tyytyväinen.

5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

"Tykitin vesisuihkua puskaan..." Tässä kohtaa multa pääsi sellainen nauru, että kirjastossa katsoivat mua pahasti. Miksiköhän? Tämähän oli mun näkökulmasta ennen muuta hauska juttu?!? ;D

Iloa! Täällä helle hellii...

irkku kirjoitti...

Ihana pöytä!!
Mutta ihan vain kysyn, että miks niitä elukoita tarttee jahdata, vesisuihkun kanssa tai ilman?? Onko suuri ongelma, jos ne käyttävät pihan puskia piilosilla oloon..?

Savu kirjoitti...

Iiris: No muuten ne vois aivan hyvin riennellä ja piilotellakin vapaina, mutta kun oikeesti pelkään niiden pakenevan portista kadulle...ja näen sieluni silmin, kuinka seuraavan kerran pihasta lähtiessäni tien päässä olisi punaruskea mytty...Näin kävi naapurin koirallekin, nyyh! Siis meidän pätkällä hurjastellaan. Kanojen on paras pysyä häkissään. No tietysti muutaman korttelin päässä kanoja on tienposket väärällään, mutta tienoo on avointa, ei aitoja tms. Kuvittelen, että meidän kadulla tyypit eivät löytäisi turvaan, jos lähtisivät poukkoilemaan. Vrt. aidat ja portit.

irkku kirjoitti...

Hyväksyttävä selitys :)
Mutta ehkä niiden häkki tarttee katon?

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, vau, että sulla riitti kärsivällisyys noihin pilkkujen tekemisiin... Ihan uteliaisuuttani vielä, että mikä tarkoitus pöydällä tulee oleen. Huoh, koska teillä tuo kylmyys alkaa hellittään? Maajussitar