torstai 25. kesäkuuta 2009

Läheisyys lämmittää

Hyvin täällä taretaan, kiitos vaan kysymästä. Ketään siellä kotisuomen helteissä kirmailevaa ei varmaan kiinnosta, että me

poltellaan kynttilöitä lämpöisemmän tunnelman luomiseksi


nukutaan pipot päässä ja valvotaan pipot päässä


nautitaan edes lämpimän sävyisestä valosta.

Pikkuinen punnertaa virtaviivaista olemustaan kierteen kautta pystyyn, ilmeisesti lämpimikseen raukka :)

Hannu ja Raijakin pörhistelevät pulleina. Kuvassa Raija orrellaan. Tähtinen katto ja sitä rataa. Yritä tareta Raija Pelli!
Itse olen joutunut vetämään melkein kokonaisen Marianne fazer levyn (paksumpaa lentokenttätavaraa) tänään, lämpimikseni, raukka.
Oikeasti kylmää ajatella niitä, joilla ei ole rahaa lämmittimiin tai edes paksuihin viltteihin. Niitä, jotka kulkevat aamutossuissaan ja kylpytakeissaan pitkälle päivään, kun ei ole vara ostaa oikeita talvivaatteita. Niitä, joiden ei tarvitse miettiä sähkökatkoksia eikä osallistua energiansäästötalkoisiin kun ainut lämmönlähde on kynttilä ja ruoka tehdään parafiiniöljyn avulla. Botswana Power Corporation ohjeistaa sähköllisiä kotitalouksia: 'Sammuttakaa lämminvesivaraaja kun lähdette töihin ja laittakaa se päälle vasta yöksi. Pitäkää muutkin sähkölaitteet kiinni aamuisin klo 6-10 välillä ja siirtäkää talousaskareet ajankohtiin, jotka eivät ole sähkönkulutuksen ruuhkatunteja. Save power for your country, save money for your home.'

5 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Ja ajatella kuinka ihmiset kuvittelvat Afrikassa aina olevan lämmintä. Meillä on myös sisälläkin talvella niin kylmä vaikka on lämmitystäkin olemassa. Ei voi sanoin kuvailla jos ei ole kokenut :)

irkku kirjoitti...

Siellä nukuttiin myös villasukat jalassa. Ja kylmänä aikana parisuhteen merkityksen oikein huomasi - illalla kylmien lakanoiden väliin mennessä oli ihanaa, että oli sen toisen lämmin selkä, jota vasten sai painautua!

Savu kirjoitti...

Mizyéna: Joo kyllä tämä kylmä menee luihin ja ytimiin!

Iiris: Mulla oli viime yönä yhdet semmoset lämpösukat ja KAHDET villasukat päällekkäin. Eikä mitenkään ollut liian kuuma. Kylvyssä on välillä kiva moikkailla varpaita - ai tekin ootte vielä olemassa!

irkku kirjoitti...

- ja afrikan tähtitaivaan alla on ah, niin romanttista kaikkien lämpö- ja villasukkien kera...

Anu kirjoitti...

*hymyilee*