sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Eipä pöllömpää

Taas olemme saaneet uusia tulokkaita pihaan ja puutarhaan.

Eilen alkoi reipas huuto, josta ei voi erehtyä: Grey Louriehan se siellä riekkuu. Tyyppi tunnetaan laajemmin Go Away Birdinä. Paraskin sanomaan. Niitä on kaksi, ilmeisesti pesimispuuhissa, koskapa toinen kurluttaa ja toinen kirkuu. Kahden puun loukussa ovat, eivät kai osaa päättää mihin pesänsä lykkäävät. Harmaa päivä, harmaa lintu, harmaa puunoksa. Mutta erottuu sieltä?Sen sijaan toinen tulija on päättänyt paikkansa ja pysynyt siinä hievahtamatta aamusta asti. Korkeassa pihapuussa istuu Bubo Africanus, Spotted Eagle Owl. Paikallinen huuhkaja. Töyhtökorvillaan se kuuntelee liikkujamme ja kääntää päätään äänen suuntaan. Ja sitten kyttäilee tiukasti keltaisilla silmillään.

Pakko laittaa myös tämä kuva, jossa ei punasilmätorjunta-vaihde ei ollut päällä. Mikä tuijotus?!

Muut sunnuntaikuulumiset: mummun kanssa kirkossa, vieraita piipahtamassa, uusi naistenlehti joka esittelee syysmuotia. Bongasin jo ihanan lämpimän näköisen villatakin, pitkän, harmaan. Nyt punkkupullo hengittämässä ja file uunissa. Mukavaa pyhäiltaa kaikille!

We got yet new visitors in our garden. Two Grey Louries, aka Go Away Birds have appeared out of the bush and are probably nesting or something. They make a lot of noise anyway as they jump and fly from tree to tree. Other new comer is silent and still: Bubo africanus, Spotted eagle Owl. He stares at us from his beloved branch, up in the tree. Yellow eyes are waiting for the night.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa mahtavia vieraita! Noista voisin olla jo ihan kateellinen. :)

irkku kirjoitti...

Kadekadekade... En siitä go-away-tyypistä mutta pöllö on hieno :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuima tuijotus. Maajussitar

Anonyymi kirjoitti...

Määkin vaihtaisin noi lähimännyissä päivisin riehkaavat talitiaiset hetimiten tuohon pöllöön.
Sinänsä nuo go away bird't on suloisia, mutta niitä ei ole kovin helakalla lauluäänellä siunattu. Ja jos niitä on pihassa kaksi, ei sitä käy kateeksi.
-Koplan P

Pikkulilli kirjoitti...

Lintuja kelpaa bongailla jo täälläkin. Ihana nähdä, miten muuttolinnut alkavat palailla, maassa on pälviä ja räystäistä tippuu vesi. Lapset hakkasivat tänään pihassa maasta irti valtavia jääkokkareita ja kanniskelivat niitä edestakaisin. Eli vähän eri tunnelmat täällä ja siellä!

Suvi kirjoitti...

Mekin ollaan pojan kanssa jo päästy pihalle titi-tyy-kavereita katsomaan! Monta päivää köhittiin ja podettiin tautia sisällä > terveisiä Thulanilta sinne perheen pienimmälle, jotta on onnekas, kun ei tarvitse kerrospukeutumista!!