lauantai 30. toukokuuta 2009

Taidetta koteihin

Tänään piipahdimme muksujen kanssa taide- ja kulttuuritapahtumassa eräässä puistossa. happeningin piti alkaa yhdeksältä, mutta kun menimme kymmenen jälkeen, olimme ensimmäiset vieraat ja vain muutama näytteilleasettaja oli paikalla.

No eipä mitään, sillä niiden muutaman joukossa oli henkilö, jota en odottanut tapaavani siellä: Kalaharilainen taiteilija Qaetcao Moses! Jippii! Olin aivan innoissani ja kerroin fanittavani häntä ihan kympillä. Tietysti avauduin myös siitä, että kodissamme on hänen taidettaan ja että olen lähettänyt sitä kotisuomeen lahjaksikin. Olin onnesta soikea, kun kuulin, että hän työskentelee osan aikaa täällä Gabsissa ja että hänellä on paitsi työhuone, myös pieni galleria täällä. Teimme tärskyt ensi viikolle hänen kaupunkiateljeehensa. Keskustelimme hänen tuoreista töistään ja niiden takana olevista tarinoista. Olipas virkistävä kohtaaminen mielenkiintoisen ihmisen kanssa!

Qaetcao Moses, Pangolin with Young

Seuraavassa kojussa oli niin ikään töidensä kautta tuttu henkilö. Olin ihastellut kierrätysmateriaaleista tehtyjä mobileja ja naishahmoja erinäisissä craft-paikoissa ja nyt sain tutustua tekijään: hän oli hyvin kaunis, voimakkaan oloinen nainen, joka käyttää itsestään taiteilijanimeä Puni. Ostin tämän yli puolimetrisen nuken. Se on tehty puusta katkaistun kepin varaan ja tökätty maalattuun pulloon. Ihana, eikö?Jatkoimme matkaa ostarille, jonne olin tehnyt treffit erään naisen kanssa, joka tuntee erään zimbabwelaistaiteilijan, joka on aivan mielettömän hyvä piirtämään. Hän tekee paljon Afrikan etnisten ryhmien kuvauksia, upeita, yksityiskohtaisia, fotorealistisia töitä. Meillä on yksi hänen työnsä ja olemme päättäneet tilata toisen. Menin viemään mallikuvaa tälle naiselle, joka toimittaisi sen tälle miehelle (jonka nimi ei ole Jussiiiii), ja hups! Siellä olikin taiteilija itse paikalla! Hän on tullut tänne hetkeksi myymään töitään ja ottamaan tilauksia vastaan. Ja voi sentään, mikä lempeä ja ihastuttava persoona!


Tilaus on sisässä, jännä nähdä millaisen parin tämä himba-nainen saa. Taiteilija taiteilee nimen Munyart takaa.


Päivään sisältyi myös keskittyneitä legoleikkejä, hyväntekeväisyyttä hiustenvärjäämisen muodossa (Oih, ne on iiihanat, sanoi Poikanen) ja kotitekoisen intialaisen ääressä herkuttelua. Päätelkää ilmeistä onnistuiko kokki ;)


3 kommenttia:

Pikkulilli kirjoitti...

Teillähän oli aivan loistava päivä!

ColibriDreams kirjoitti...

Kuulostaa aivan mahtavalta päivältä! Hienoa taidetta, ja varmasti oli upeaa tavata itse taiteilijat.

Anonyymi kirjoitti...

Vau, oliko se sitten sattumaa vai kohtaloa ;)... Mahtavaa kuitenkin! Täällä Hämeessä ollut mahtavat ilmat koko vkl ja tänäänkin saadaan nauttia ihanasta auringonpaisteesta, ei kun ulos mars! Maajussitar